Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 64 (6774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Trist, dat adevărat

Aproape o sută de părinţi, agresaţi de propriii copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O statistică a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava cu privire la violenţa intrafamilială arată că pe parcursul anului 2017 în judeţ au fost înregistrate aproape o sută de cazuri de părinţi agresaţi de propriii copii. În cele mai multe cazuri, autorii şi victimele locuiesc în acelaşi imobil, arată analiza poliţiei.

Dintr-un total de 700 de fapte de violenţă în mediul familial, înregistrate anul trecut, cele mai multe sunt agresiunile soţilor sau concubinilor asupra femeilor, după care urmează cele 97 de agresiuni comise de copii asupra părinţilor.

Cele mai multe agresiuni au în prim-plan consumul de alcool, vârstnicii fiind bătuţi de multe ori pentru că nu au vrut să le mai dea bani copiilor pentru procurarea de alcool. Din păcate, anul trecut, s-au înregistrat şi violenţe extreme asupra părinţilor. Cel mai şocant este cazul unui bărbat din Rădăuţi, care şi-a ucis în bătaie mama, acuzând-o că din cauza ei s-a despărţit de soţie. Şi 2018 a adus o faptă la fel de groaznică, un bărbat dându-i foc tatălui său.

Pentru a atrage atenţia cu privire la cazurile de violenţă intrafamilială, poliţiştii suceveni au organizat, în perioada 5-16 martie, activităţi de informare a persoanelor vârstnice cu privire la modalităţile de prevenire a violenţei intrafamiliale şi de promovare a ordinului de protecţie ca instrument juridic util în prevenirea recidivei. 

„Poliţiştii au discutat cu persoanele vârstnice, dar şi cu cei cu care locuiesc. Cei mai tineri au fost sfătuiţi să respecte legislaţia, dar şi valorile morale şi sociale”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene.

Cele mai multe ordine de protecţie au fost solicitate şi obţinute de soţii agresate, însă şi părinţii au la îndemâna acelaşi instrument legal de protecţie. Prin aceste ordine de protecţie, judecătorii le interzic agresorilor să se mai apropie de victime, dar şi de casele acestora.

Pe aceeaşi temă, o activitate cu caracter deosebit a fost derulată de poliţiştii de la Vatra Dornei, care s-audeplasat la Căminul de Bătrâni de pe lângă Mănăstirea ”Sfântul Dimitrie”. Aici, au purtat discuţii cu 20 de persoane vârstnice instituţionalizate, majoritatea femei. Femeile şi-au povestit experienţele de viaţă, multe dintre ele negative, legate de copii sau nepoţi, experienţe care le-au făcut să-şi abandoneze casa şi să aleagă căminul de bătrâni.

Poliţiştii le-au oferit tuturor doamnelor ghiocei şi ciocolată, dar şi broşuri cu recomandări preventive şi precizări privind emiterea ordinului de protecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de părinţi, agresaţi de propriii copii.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape o sută de părinţi, agresaţi de propriii copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei