Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 64 (6774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simulare bacalaureat

Un elev al Colegiului Tehnic Rădăuţi a fost surprins încercând să copieze cu telefonul mobil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic Rădăuţi a fost surprins încercând să copieze cu telefonul mobil la proba de limba română a simulării examenului de bacalaureat.

Lucrarea elevului va fi notată cu nota 1, însă calificativul nu va fi trecut în catalog.

Simularea examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a a început luni, 19 martie, cu testarea scrisă la limbă şi literatură română. Proba a început la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele propuse.

10.671 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut testarea, iar alţii 1.147 au absentat de la această probă.

„Statistica prezenţei la această probă indică o participare a elevilor din învăţământul de zi de 95% la clasa a XI-a şi 93,5% la clasa a XII-a. O rată mare a absenteismului se înregistrează la clasele de seral şi fără frecvenţă, unde s-au prezentat foarte puţini candidaţi – 2,31% prezenţi la clasele a XII-a seral şi fără frecvenţă şi 2,29% prezenţi la clasele a XIII-a seral şi frecvenţă redusă. Toţi elevii din învăţământul special înscrişi în examen au fost prezenţi la prima probă de simulare”, a informat Inspectoratul Şcolar Suceava.

Examenul de simulare continuă pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a după cum urmează: limba şi literatura maternă (20 martie), proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie (21 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (22 martie).

Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 30 martie.

 

Eseuri despre poezia lui Mihai Eminescu, nuvela, romanul interbelic și psihologic, la prima probă a simulării

Liceenii au primit subiecte diferenţiate, în funcţie de profilul urmat, însă cerințele au fost structurate asemănător, respectiv trei subiecte, notate cu câte 50, 10 şi respectiv 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

Elevii de clasa a XII-a, profil real,au primit la primul subiect un fragment din volumul „Dintr-un secol de viaţă” de Cella Delavrancea, pe baza căruia au fost formulate cinci cerinţe. La partea a II-a a primului subiect, elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu de tip argumentativ despre importanţa primei impresii la începutul unei relaţii.

La subiectul al II-lea, partea I, elevii au avut de evidenţiat relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice într-o poezie dată, aparţinând lui Tudor Arghezi, iar la subiectul al treilea au avut de prezentat, în 400 de cuvinte, particularităţile unui roman interbelic studiat.

Pentru cei care sunt înscriși la profil uman, la ultimul subiect, le-a fost cerut să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

În schimb, la clasa a XI-a, la profil real, la subiectul I, partea I, elevii au primit un text la prima vedere din „Din amintirile mele despre tata” din volumul „Amintiri despre Caragiale”, de Ecaterina Logadi, şi cinci cerinţe pe baza textului.

La partea a doua a primului subiect, liceenii au avut de argumentat, în 150 de cuvinte, dacă libertatea de a alege trebuie cultivată sau nu încă din copilărie.

La subiectul al II-lea a fost redat un fragment din „Sânziana şi Pepelea”, de Vasile Alecsandri, elevii trebuind să prezinte rolul notaţiilor autorului în fragmentul dat.

În fine, la partea a III-a, liceenii au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularităţile unui text poetic aparţinând lui Mihai Eminescu.

Liceenilor de la profilul real, la ultimul subiect, li s-a cerut să prezinte particularitățile unei nuvele studiate.

 

Simulările stabilesc nivelul de pregătire al elevilor

Potrivit Ministerului Educaţiei, obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului şcolar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului Tehnic Rădăuţi a fost surprins încercând să copieze cu telefonul mobil.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un elev al Colegiului Tehnic Rădăuţi a fost surprins încercând să copieze cu telefonul mobil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei