Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 60 (6770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen

Sediul centrului medical de permanenţă din Suceava, renovat şi dotat în maximum o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele două săli şi grupul sanitar puse la dispoziţia medicilor de familie, de Primăria Suceava, pentru înfiinţarea unui centru medical de permanenţă în oraş vor fi renovate şi dotate corespunzător în maximum o lună de zile. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a avansat acest termen ieri, în conferinţă de presă. Lungu a declarat că, deşi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Cătălina Zorescu, nu s-a arătat foarte încântată de suprafaţa pusă la dispoziţia medicilor, în sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava, administraţia locală nu dispune de alt spaţiu. ”Doamna director vrea ca centrul să fie cât jumătate de spital, dar alt spaţiu nu avem. Aşteptăm să ne facă o adresă, cu ce dotări le trebuie şi în maximum o lună de zile credem că va fi gata”, a afirmat primarul de Suceava. Totodată, el a spus că va avea discuţii cu directorul DSP şi cu prefectul Mirela Adomnicăi pentru a se informa exact la Ministerul Sănătăţii asupra statutului clădirii în care funcţionează Centrul Judeţean de Transfuzii şi a vedea dacă este posibil ca o parte din spaţiu să fie alocat pentru un centru de permanenţă. ”La Centrul de Transfuzii este spaţiu, slavă Domnului! Să facem demersuri, poate se poate face un centru acolo sau şi acolo”, a spus Lungu.

Amplasamentul ar fi potrivit pentru un astfel de centru medical, în opinia sa, având în vedere pe de o parte apropierea de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi pe de altă parte accesibilitatea facilă pentru locuitorii din cartierele din jur.

 

Primul centru de permanenţă din municipiul Suceava va fi deservit de şase medici de familie

Reamintim că, marţi, directorul DSP a anunţat că şase medici de familie din Suceava şi-au declarat intenţia de a se asocia pentru înfiinţarea primului centru de permanenţă din municipiul reşedinţă de judeţ, care va funcţiona în sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava.

Dotarea minimă de care trebuie să dispună un astfel de centru cuprinde: mobilier specific: pat/canapea de consultaţie; birou pentru medic; scaune; măsuţă pentru instrumentar şi suport perfuzor; aparatură/echipamente pentru resuscitare – respiraţie: tuburi staţionare pentru oxigen; tuburi portabile pentru oxigen; balon ventilaţie adult/copil cu măşti de diferite mărimi şi rezervor suplimentar pentru oxigen; pensă McGill de diferite mărimi; defibrilator semiautomat.

Aparatura de monitorizare – evaluare cuprinde: glucometru; stetoscop; tensiometru manual; lampă pentru examinarea pupilelor; ciocan de reflexe; termometru; cântar pentru sugari şi adulţi; taliometru; pelvimetru; apăsător de limbă; deschizător de gură; canule rectale, uretrale, vaginale; trusă completă de mică chirurgie; masă ginecologică; valve ginecologice şi pense de col; seringă Guyon pentru spălături auriculare; atele Kramer; sterilizator; garou; aspirator mobil pentru secreţii. Alte materiale şi dispozitive auxiliare, neapărat necesare, mai sunt materialele pentru curăţenie şi dezinfecţie; materiale necesare colectării şi neutralizării deşeurilor periculoase; stingător de incendiu; folie supravieţuire; kit naştere  şi guler cervical.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sediul centrului medical de permanenţă din Suceava, renovat şi dotat în maximum o lună.
 Vizualizări articol: 2947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sediul centrului medical de permanenţă din Suceava, renovat şi dotat în maximum o lună5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei