Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 60 (6770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Fondurilor Europene cu privire la linii de finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a cerut precizări ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cu privire la linii de finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) – Axa prioritară 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu. Parlamentarul sucevean a arătat că unul dintre domeniile în care România a înregistrat progrese destul de slabe îl reprezintă gestiunea sustenabilă a problemelor de mediu. În interiorul acestui capitol, managementul adecvat al gestiunii deşeurilor este deja o problemă foarte bine cunoscută de autorităţile române, mai ales dacă luăm în considerare nenumăratele avertizări ale Comisiei Europene cu privire la posibilitatea declanşării procedurilor de infringement privind gropile de gunoi ecologice. În urmă cu un an, Comisia Europeană a declanşat mai multe proceduri, chiar şi în faţa Curţii Europene de Justiţie, din cauză că România nu şi-a îndeplinit angajamentul cu privire la cele 68 de gropi de gunoi care încalcă prevederile Directivei 1999/31/EC.

Mihalescul a mai arătat că în cadrul financiar multianual 2007-2013, România nu a fructificat pe deplin avantajele fondurilor nerambursabile disponibile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. În noul exerciţiu financiar, 2014-2020, componenta de mediu a fost integrată în Programul Operaţional Infrastructură Mare, şi deşi ne aflăm în anul 2018, nu putem spune că POIM ar fi ajuns măcar la un stadiu de contractare satisfăcător, iar până la decontările de la Comisia Europeană mai este cale lungă.

 

Deputatul Mihalescul se interesează dacă este posibilă finanţarea depozitelor de deşeuri din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei

Deputatul PNL mai afirmă că cea mai mare parte a investiţiilor publice din România sunt legate de utilizarea fondurilor europene nerambursabile, iar investiţiile de mediu nu fac nici ele excepţie. Constatând faptul că în cadrul Programului Operaţional Sectorial Infrastructură Mare există o axă investiţională distinctă - Axa Prioritară 3 - Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, parlamentarul sucevean îi solicită ministrului Fondurilor Europene o serie de informaţii care se pot materializa în proiecte utile pe componenta mediu. În condiţiile în care nu există sursă de finanţare naţională, nici credite bugetare la nivelul Ministerului Mediului şi nici resurse financiare la nivelul administraţiilor locale, deputatul Mihalescul întreabă dacă este posibilă finanţarea, în cadrul axei amintite, a depozitelor de deşeuri din localităţile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei din judeţul Suceava.

Având în vedere faptul că nivelul de contractare în cadrul Programului Operaţional Sectorial Infrastructură Mare este încă foarte mic, parlamentarul PNL de Suceava solicită ministrului de resort să precizeze dacă autorităţile administraţiei publice locale pot depune cereri de finanţare în vederea realizării de investiţii de mediu privind gestiunea durabilă a deşeurilor, prin înfiinţarea de gropi ecologice de gunoi.

În al treilea rând, deputatul Dumitru Mihalescul solicită precizări, în condiţiile în care răspunsul la întrebarea anterioară este afirmativ, cu privire la cota de cofinanţare pe care va trebui să o asigure beneficiarii şi când ar putea fi lansate astfel de apeluri de proiecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Fondurilor Europene cu privire la linii de finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
 Vizualizări articol: 1435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Fondurilor Europene cu privire la linii de finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei