Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 60 (6770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 15 – 21 martie

Târg de Artă şi Antichităţi, la Shopping City Suceava

În perioada 17 – 18 martie, Shopping City Suceava invită sucevenii şi nu numai la Târgul de Artă şi Antichităţi. Colecţionari din întreaga ţară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărţi, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă şi decorative, porţelanuri şi sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu  siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Joi, 15 martie

In Memoriam „Ion Cozmei”

Societatea Scriitorilor Bucovineni, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Primăria comunei Şerbăuţi organizează prima ediţie a Concursului Judeţean de Poezie „Ion Cozmei”, care se va desfăşura joi, 15 martie, la Suceava şi Călineşti-Cuparencu. La ora 10:00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, este programat In Memoriam „Ion Cozmei”, la ora 13:00, la Călineşti-Cuparencu, pelerinaj şi depunere coroană omagială la mormântul poetului Ion Cozmei şi de la ora 14:00 se va desfăşura festivitatea de decernare a premiilor, recitalul laureaţilor şi un recital-spectacol susţinut de elevi ai Şcolii Gimnaziale Călineşti-Cuparencu.

 

Vineri, 16 martie

„Comorile Peleşului”, expoziţie la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Bucovinei organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Peleş, expoziţia „Comorile Peleşului”, deschisă publicului în perioada 16 martie – 9 septembrie, la Muzeul de Istorie din Suceava. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 16 martie, la ora 13:00, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărţii „Despre cultura de ieri şi românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, autor Narcis Dorin Ion, editată în anul 2017. Prezentarea va fi făcută de prof. univ. dr. Ioan Opriş, invitat de onoare fiind academicianul Răzvan Theodorescu.

 

Sâmbătă, 17 martie

Ateliere creative pentru copii, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie pentru copii. Cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive. Atelierul de pe data de 17 martie le rezervă copiilor participanţi multe surprize. Sesiunea de experimente ştiinţifice le oferă celor  mici oportunitatea de a participa la experimentele „Facem magie din scobitori colorate” şi „Roboţei din cutii de chibrituri”. Modulul interactiv de limbă străină le oferă celor mici ocazia de a-şi însuşi, prin joc şi imagini, noţiuni elementare de limbă spaniolă. În cadrul sesiunii de limbă străină, tema abordată va fi „Interiorul căsuţei mele”. Utilizând o varietate de tehnici moderne şi atractive, cei mici reuşesc să-şi lărgească orizonturile gândirii. Atelierele sunt gratuite şi au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00 – 17.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco. Atelierele sunt structurate în două sesiuni, a câte două ore fiecare (13:00 – 15:00; 15:00 – 17:00). La fiecare sesiune organizată se pot înscrie 25 de copii, adică la un atelier au posibilitatea de a participa maximum 50 de copii. Participanţii se pot înscrie săptămânal, până sâmbătă, la următorul număr de telefon: 0745.403.220. Detalii suplimentare la numărul de telefon: 0330 401 850 int. 4. La înscriere, părinţii trebuie să opteze pentru intervalul orar 13.00 – 15.00 sau 15.00 – 17.00.

 

Întâlnire a Reprezentanţei Suceava a USR, Filiala Iaşi, la Biblioteca Bucovinei

Sâmbătă, 17 martie, la ora 13.30, va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Bucovinei întâlnirea dintre conducerea Filialei Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România şi membrii Reprezentanţei Suceava a aceluiaşi for. Va fi prezent inclusiv preşedintele Filialei Iaşi a USR, Cassian Maria Spiridon. Sunt aşteptaţi toţi membrii Reprezentanţei Suceava: Andronic Mugurel, Beldeanu Ion, Brădăţan Dumitru, Constantinescu Muguraş, Diaconu Mircea A., Dimitriu Eugen, Filipciuc Ion, Fînaru Sabina, Furtună Angela, Hrehor Constantin, Moroşanu Tucu, Morar Ovidiu, Steiciuc Elena-Brânduşa, Vicol Mihai Sultana, Vicol Gheorghe, Vintilă Alexandru Ovidiu, Volosciuc Mihai, Ţicalo Ioan, Zetu Vasile.

 

Duminică, 18 martie

Holograf, pe scena suceveană

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc duminică, 18 martie, de la ora 20.00, spectacolul „Primăvara începe cu tine”, susţinut de îndrăgita formaţie Holograf. „Începe primăvara cu muzica preferată, în compania celor de la Holograf şi a persoanelor dragi”, este mesajul organizatorilor. „Primăvara începe cu tine” este şi numele unui album realizat de trupa Holograf. Biletele costă 139 de lei, 99 de lei şi 79 lei, în funcţie de aşezarea în sală, şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, telefon: 0230-523.718.
 

Luni, 19 martie

Expoziţia ”Oul de Paşte, de la cult la artă”

La Muzeul de Istorie Suceava, Sala de expoziţii temporare – parter, va fi deschisă, în perioada 19 martie – 30 iunie, expoziţia ”Oul de Paşte, de la cult la artă”. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 19 martie, la ora 13:00. Vizitatorii vor putea admira, la Muzeul de Istorie, ouă Fabergé, aduse pentru prima dată de un muzeu din România. Expoziţia reuneşte 262 de ouă de Paşte, de pe cinci continente, din colecţia Muzeului Naţional Liechtenstein. 

 

Marţi, 20 martie

Recital instrumental, pe scena Universităţii din Suceava

Marţi, 20 martie, de la ora 19.00, Casa de Cultură a Studenţilor Suceava organizează un Recital Instrumental, pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Interpretează: conf. univ. dr. Doina Grigore (pian), conf. univ. dr. Sebastian Vârtosu (violoncel) şi asist. univ. dr. Tudor Bogdan Bolnavu (vioară).

Din repertoriu: Serghei Rachmaninov - Trio élégiaque Nr. 1 în G-minor, Johannes Brahms - Dublu concert pentru vioară şi violoncel în la minor, op. 102. Preţul unui bilet este de 5 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari, acestea putând fi achiziţionate de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor. Preţul unui bilet întreg este de 10 lei (ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei