Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 60 (6770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nelămuriri

Deputatul Ioan Balan doreşte să afle cum s-au decontat serviciile de medicină dentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan îşi ridică mari semne de întrebare vizavi de modul în care s-au efectuat deconturile pentru serviciile de medicină dentară. Suspiciunile sale au apărut după ce o mare parte dintre români au declarat că nu au primit nici un ban din partea instituţiilor statului pentru astfel de servicii medicale, ci şi-au achitat aceste servicii din propriul buzunar.

Potrivit lui Ioan Balan, cabinetele de medicină dentară sunt într-o majoritate covârșitoare cabinete particulare, bazate pe achitarea contravalorii serviciilor medicale prestate.

„Chiar dacă la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate/Case Judeţene de Asigurări de Sănătate există aprobată anual o listă cuprinzând condiţiile acordării pachetului minimal şi pachetului de servicii medicale de bază în ambulatoriul de specialitate pentru medicină dentară, precum și pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară, pacienții nu pot să-şi exercite dreptul de asigurat, nedecontând astfel prin intermediul CNAS nici măcar o parte a cheltuielilor ocazionate de tratamentul medical destul de costisitor. Nu mai adaug faptul că și dacă ar exista un mecanism operațional al acestor decontări, fondurile alocate lunar pentru aceste componente medicale sunt aproape întotdeauna indisponibile pentru acest tip de medicină”, a arătat deputatul liberal.

Ioan Balan a precizat că potrivit statisticilor, circa 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, iar peste 70% dintre români şi-au pierdut cel puţin un dinte natural. Această statistică mai arată şi faptul că din lipsa banilor şi a preţurilor crescute ale tratamentelor dentare, mulţi dintre români nu şi-au permis o vizită la medicul specialist.

În acest context, deputatul Ioan Balan a venit cu un set de întrebări pentru ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Care este numărul de pacienți/asigurați pentru care s-au efectuat decontări de servicii de medicină dentară în anul 2017? Care a fost cuantumul total al decontărilor efectuate de CNAS în anul 2017 pentru servicii medicale de bază pentru medicina dentară?”, sunt două dintre întrebările adresate de parlamentarul sucevean.

Ioan Balan mai doreşte să afle dacă în ultimii ani s-au efectuat verificări privind veridicitatea decontărilor serviciilor medicale de bază pentru medicina dentară, dar şi care sunt măsurile pe care Ministerul Sănătăţii vrea să le implementeze, astfel încât asigurații care plătesc lunar contribuții de asigurări sociale de sănătate să poată să beneficieze de cofinanțarea serviciilor medicale de bază pentru medicina dentară, în limita plafoanelor aprobate de CNAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan doreşte să afle cum s-au decontat serviciile de medicină dentară.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan doreşte să afle cum s-au decontat serviciile de medicină dentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei