Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 60 (6770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

În ultima săptămână, peste 200 de suceveni au avut nevoie de spitalizare, din cauza afecţiunilor respiratorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Virozele respiratorii, gripa și pneumopatiile au băgat în spital 224 de suceveni, în săptămâna 5-11 martie a.c.. Dintre cele peste 3.500 de cazuri de afecţiuni respiratorii raportate în judeţul Suceava, la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică, în intervalul menţionat, 9 au fost cazuri de gripă diagnosticate clinic. Patru dintre acestea au fost la pacienţi din zona Rădăuţi şi cinci în zona Sucevei. Toate persoanele diagnosticate clinic cu gripă au fost internate în spital, trei dintre cazuri fiind înregistrate la pacienţi cu vârsta cuprinsă între 15-49 de ani, patru la pacienţi cu vârste de peste 65 de ani, un caz la grupa de vârstă 50-64 de ani şi un caz la grupa de vârstă 5-14 ani.

În săptămâna 5-11 martie, au fost raportate 2.780 de cazuri de viroze respiratorii, 90 dintre pacienţi având nevoie de spitalizare. Cele mai multe cazuri, 892, s-au raportat la grupa de vârstă 5-14 ani, iar 574 de cazuri la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Statistica DSP Suceava mai arată că săptămâna trecută au fost 719 cazuri de pneumopatii acute, cu 125 de internări. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 386, s-au înregistrat în zona Sucevei, iar grupa de vârstă cea mai afectată este 15-49 de ani, cu 157 de cazuri. Un număr de 137 de cazuri au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat că „vârful epidemic a fost depăşit, deşi numărul cazurilor de viroză respiratorie se menţine la un nivel înalt”.

Surprinzător pentru epidemiologi a fost că majoritatea cazurilor de gripă confirmate prin analize de laborator în acest sezon rece au fost provocate de virusul gripal de tip B, și nu AH1, care în anii precedenţi „a fost mult mai agresiv”, după cum a subliniat dr. Zorescu.

În acest context, se dovedește o dată în plus utilitatea vaccinării antigripale deoarece vaccinul conţine atât tulpina cu virus gripal de tip AH1, cât şi tulpina cu virus gripal de tip B.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În ultima săptămână, peste 200 de suceveni au avut nevoie de spitalizare, din cauza afecţiunilor respiratorii.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În ultima săptămână, peste 200 de suceveni au avut nevoie de spitalizare, din cauza afecţiunilor respiratorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei