Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 55 (6765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Mihalescul îi cere ministrului Teodorovici să spună care este plafonul de garanţii acordat prin Programul de susţinere a IMM-urilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, să anunţe care va fi plafonul de garanţii ce va fi acordat prin programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii. Dumitru Mihalescul a arătat că una dintre cele mai mari probleme ale mediului de afaceri din România, ale IMM-urilor, o reprezintă accesul la finanţare, în special accesul la creditarea necesară dezvoltării afacerilor şi dotării acestora cu factori noi de capital. Mihalescul a subliniat că ratele mari ale dobânzilor, dosarele de creditare „extrem de stufoase”, precum şi neîncrederea creditorilor în planurile de afaceri ale agenţilor economici români au generat bariere reale în accesarea de către IMM-uri a acestei pârghii esenţiale pentru dezvoltare.

„În acest context, am privit cu mare încredere prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017, act normativ prin care se demarează <Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Invest România>. Aşa cum sunt definite obiectivele acestui program, el se va adresa cu precădere acelor agenţi economici oneşti care au nevoie de sprijin şi garanţii din partea statului, în vederea creşterii volumului afacerilor şi creşterii propriei competitivităţi. Analizând textul legal, nu am putut să nu constat că acesta face referire, în mai multe rânduri, la hotărârile ministrului Finanţelor Publice, ale Guvernului, de a cărui decizie depinde cea mai mare parte a programului”, a declarat deputatul PNL de Suceava. Dumitru Mihalescul a precizat că în condiţiile în care plafonul anual al garanţiilor de stat acordate în cadrul programului se stabileşte prin Hotărâre de Guvern, iar regulile de gestionare a plafoanelor şi garanţiilor se definesc prin norme metodologice elaborate de Ministerul Finanţelor Publice, i-a solicitat ministrului Eugen Teodorovici să precizeze care este plafonul de garanţii pe care îl propune pentru anii 2018, 2019, 2020 şi care este ţinta de beneficiari pe care a definit-o Guvernul pentru fiecare an.

„În condiţiile în care Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 prevede ca, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acesteia, Guvernul să publice normele metodologice de implementare, vă solicit, domnule ministru, să precizaţi dacă acestea au fost elaborate, adoptate şi publicate în Monitorul Oficial al României”, a mai spus deputatul PNL de Suceava. Nu în ultimul rând, el i-a solicitat ministrului Finanţelor Publice să ofere un termen ferm de la care beneficiarii, întreprinderi mici şi mijlocii, pot solicita includerea în program, pentru a beneficia de aceste garanţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul îi cere ministrului Teodorovici să spună care este plafonul de garanţii acordat prin Programul de susţinere a IMM-urilor.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihalescul îi cere ministrului Teodorovici să spună care este plafonul de garanţii acordat prin Programul de susţinere a IMM-urilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei