Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 55 (6765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Conferinţa „Alma Mater Sucevensis” a Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social Politice, la USV

Vineri, 9 Martie 2018 (15:43:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o tradiţie ca în ziua în care sunt organizate momente festive legate de înfiinţarea în 1990 a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social Politice din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie să organizeze o sesiune de comunicări ştiinţifice în care să fie prezentate rezultate ale activităţii ştiinţifice a membrilor departamentului, ale doctoranzilor de la specializările Istorie şi Filosofie, precum şi ale cercetătorilor de la Serviciul Judeţean Suceavaal ArhivelorNaţionale, de la Muzeul Bucovinei din Suceava şi de la Institutul „Bucovina” al Academiei Române de la Rădăuţi.

Potrivit lector univ. dr. Vasile M. Demciuc, şeful Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social Politice, sesiunea de comunicări din acest an a fost una cu un caracter special, marcată de faptul că este anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918. În deschiderea sesiunii de comunicări ştiinţifice, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu a realizat o prezentare a momentului din 27 martie 1918 în comunicarea intitulată „Drumul spre Unire al Basarabiei”. După acest moment, a urmat prezentarea cărţii „Caleidoscop istoriografic – Note, observaţii şi sugestii doctorale”, semnată de prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, lucrare care a apărut la Editura Junimea, în anul 2017, precum şi prezentarea celor două numere din anul 2017 ale revistei „Analele Bucovinei”, periodic editat de Institutul „Bucovina” al Academiei Române.

Lucrările acestei sesiuni de comunicări ştiinţifice au fost împărţite în trei secţiuni – „Istorie veche şi medievală”, moderată de conf. univ. dr. Florin Pintescu, „Istorie modernă şi contemporană”, moderată de conf. univ. dr. Harieta Sabol, şi ”Filosofie şi Asistenţă socială”, avându-i ca moderatori pe conf. univ. dr. Dan Ioan Dascălu şi conf. univ. dr. Bogdan Popoveniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţa „Alma Mater Sucevensis” a Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social Politice, la USV.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţa „Alma Mater Sucevensis” a Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social Politice, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei