Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 55 (6765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Minor de 16 ani, arestat preventiv după nenumărate furturi şi fapte cu violenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 16 ani, din Gura Humorului, care locuia de mai mult timp fără forme legale în comuna Şcheia, a fost ridicat miercuri de poliţişti şi încarcerat în arestul IPJ Suceava, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Mandatul emis de către Judecătoria Suceava l-a trimis pe minor după gratii, după comiterea a două infracţiuni de ultraj şi a unei infracţiuni de distrugere. Individul are însă un periplu infracţional bogat, fiind cercetat într-o multitudine de dosare penale pentru comiterea unei adevărate pleiade de infracţiuni, de la furt la infracţiuni cu violenţă şi ultraj.

 

Individul este cunoscut poliţiştilor de la vârsta de 14 ani

Marian Samir S. are domiciliul în Gura Humorului, dar locuieşte fără forme legale în comuna Şcheia de ani buni. El a intrat în vizorul poliţiştilor de mai bine de doi ani de zile, pentru mai multe furturi comise în comuna Şcheia. Cu timpul activitatea sa infracţională s-a extins ca mod de operare spre latura violentă, ajungând la ameninţare, tentativă de tâlhărie, lovire şi alte violenţe. Minorul de etnie romă acţiona în cadrul unui cuib de infractori din Şcheia, cu toţii minori, care i-au terorizat pe locuitorii comunei, infracţiunile de furt fiind comise din case, curţi, maşini parcate etc.

De multe ori aceştia erau încurajaţi în comiterea infracţiunilor chiar de către părinţi sau adulţi din zona locuită de romi din Şcheia, tocmai din cauza răspunderii limitate a minorilor în faţa legii, aceştia scăpând de multe ori nepedepsiţi. Cu timpul Marian Samir S. s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai zeloşi, el devenind violent în timpul comiterii unor infracţiuni şi intrând în conflict cu poliţiştii Postului de Poliţie Şcheia.

 

Au tăiat cauciucurile a două maşini din curtea postului de poliţie şi au fost cercetaţi sub control judiciar

În timpul nopţii de 10 spre 11 august a anului trecut, după ce trei minori au fost opriţi şi verificaţi de poliţişti pe un drum din Şcheia, aceştia confiscându-le bunuri pe care tinerii de etnie romă nu le-au putut justifica, a venit răzbunarea. În aceeaşi noapte, poliţiştii au găsit în curtea instituţiei patru roţi sparte la autospeciala de poliţie, precum şi două la maşina personală a unei agente de poliţie, care făcea parte din echipajul care i-a oprit pe tinerii romi. Încă din acea noapte, poliţiştii au adunat date despre autori, ulterior fiind stabilită întreaga activitate infracţională a acestora.

Iniţial cercetările au demarat pentru infracţiunea de distrugere, însă ulterior procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice în infracţiunea de ultraj. Din cercetările poliţiştilor, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, a rezultat că cel care a tăiat cauciucurile maşinii de poliţie este Marian Samir S., alături de el acţionând un alt minor, Cornel B., de 16 ani. Cei doi au fost trimişi în judecată în luna noiembrie a anului trecut, fiind învinuiţi de ultraj, alături de ei fiind trimişi în judecată pentru instigare, tăinuire şi complicitate Gabriel Constantin O., de 16 ani, şi mama acestuia, Cîţi Luminiţa Oltean, tot din comuna Şcheia.

În toată această perioadă, având în vedere vârsta infractorului, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au decis de fiecare dată, şi pentru alte infracţiuni comise de Marian Samir S., cercetarea acestuia sub control judiciar, începând cu data de 29 septembrie 2017, perioada de restricţie fiind prelungită până la mijlocul lunii ianuarie, în acest an.

 

O nouă infracţiune de ultraj i-a adus minorului o nouă restricţie sub control judiciar

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea din nou sub acuzare a lui Marian Samir S., în urma unui conflict petrecut la începutul lunii februarie. Agresiunea de care este acuzat tânărul de 16 ani a avut loc sâmbătă, 3 februarie, pe strada Fierăriei din comuna Şcheia, după ce mama acestuia a sesizat poliţia despre un scandal petrecut în familia lor. Pentru aplanarea conflictului, la faţa locului a ajuns un echipaj din cadrul Postului de Poliţie Şcheia. La sosirea poliţiştilor, tânărul de 16 ani a devenit agresiv cu aceştia, iar în momentul în care unul dintre agenţi a încercat să-l liniştească, adolescentul l-a lovit cu pumnul în obraz. Marian Samir S. a început apoi să-i ameninţe cu moartea pe cei doi poliţişti, după care a luat o scândură cu care a lovit autospeciala de poliţie, distrugând parbrizul şi rampa de semnalizare a maşinii.

Poliţiştii au reuşit în acel moment să-l imobilizeze pe agresor şi să-l încătuşeze, adolescentul fiind transportat la postul de poliţie pentru audieri şi cercetări. Pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, agresorul fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au decis punerea sub acuzare a agresorului şi instituirea măsurii controlului judiciar faţă de acesta pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 9 februarie. Tânărul de 16 ani era acuzat atunci de comiterea a două infracţiuni de ultraj şi o infracţiune de distrugere.

 

Minorul a ajuns după gratii, după alte infracţiuni comise în perioada controlului judiciar

Fiind sub măsura restrictivă de control judiciar, Marian Samir S. a continuat să comită infracţiuni, cele mai multe dintre ele fiind furturi. În ultima perioadă acesta a adunat o multitudine de fapte de acest fel, unele dosare fiind acum finalizate pentru a fi trimis în judecată. El este autorul unor furturi calificate, furturi în scop de folosinţă, distrugere, tentativă la infracţiunea de tâlhărie, lovire şi alte violenţe, ameninţare şi ultraj. Având în vedere continuarea activităţii infracţionale a acestuia, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au decis înlocuirea măsurii preventive a  controlului judiciar cu măsura arestării preventive a lui Marian Samir S., printr-o hotărâre rămasă definitivă la data de 7 martie. În timpul zilei de miercuri, minorul de 16 ani a fost reţinut şi încarcerat în arestul IPJ Suceava, pentru o perioadă de 30 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor de 16 ani, arestat preventiv după nenumărate furturi şi fapte cu violenţă.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minor de 16 ani, arestat preventiv după nenumărate furturi şi fapte cu violenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei