Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 54 (6764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lege călcată în picioare

Agenţia Naţională pentru Pescuit: AJVPS Suceava nu mai are drept de a elibera permise de pescuit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Haosul din domeniul pescuitului sportiv, cu pescari dezorientaţi, care se trezesc pe malul apei că permisele lor de pescuit nu sunt valabile, continuă şi în 2018. Numeroşi pescari membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava au primit permise de pescuit valabile pentru anul 2018, deşi asociaţia nu mai are contract cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), gestionarul cursurilor de apă din România. Practic, singurele permise de pescuit legale în momentul de faţă sunt cele de culoare albastră emise de ANPA, reprezentanta Ministerului Agriculturii.

 

ANPA: Contractul cu AJVPS Suceava şi-a încetat valabilitatea

ANPA, prin preşedintele Nicolae Dimulescu, a transmis oficial că prevederile contractului dintre instituţie şi AJVPS Suceava şi-au încetat valabilitatea. Este vorba de un contract semnat încă din 1993, prelungit ulterior prin patru acte adiţionale.  

„Conform prevederilor articolului 1, din Ordinul MADR nr. 60/2017, privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului, în vederea practicării pescuitului sportiv recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Delta Dunării, ANPA, în calitate de administrator al resurselor acvatice vii, emite şi eliberează permise de pescuit recreativ asociaţiilor cu care are încheiate contracte de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ, pe o perioadă de 10 ani”, a transmis oficialul ANPA.

„Menţionăm că AJVPS Suceava nu mai este beneficiarul unui astfel de contract, în concluzie nu i s-au eliberat permise de pescuit recreativ valabile pentru anul 2018”, se arată în adresa oficială.

În aceste condiţii, pe teritoriul judeţului Suceava, până la atribuirea unor noi contracte, pescuitul se poate practica numai cu permisele de pescuit de culoare albastră eliberate de ANPA, a mai arătat preşedintele agenţiei.

Aceste permise sunt valabile aşadar pentru pescuitul de pe raza judeţului Suceava, cu excepţia apelor de munte, care au un alt regim. De precizat că pescuitul pe râurile Siret şi Prut, pe raza judeţului vecin Botoşani, este gestionat de AJVPS Botoşani, care are contracte în vigoare.

 

Preşedintele AJVPS Suceava nu recunoaşte încetarea contractului

Având în vedere ceea ce a transmis oficial o instituţie a statului, întrebarea firească este în ce bază a emis în acest an AJVPS Suceava permise de pescuit recreativ.

Contactat de Monitorul de Suceava, preşedintele AJVPS Suceava, Ioan Ciornei, contrazice precizările instituţiei de stat din Ministerul Agriculturii.

„Noi avem contracte valabile până în toamna lui 2018, nu ştim cine le-a modificat. Avem o decizie definitivă a unei instanţe de judecată, prin care se atestă că am fost văduviţi ilegal de gestionarea resurselor de apă timp de patru ani, nu putem să fim daţi acum deoparte. Domnul director Nicolea Goicea a înaintat deja o plângere penală în acest sens”, a declarat Ioan Ciornei. Acesta invocă un mai vechi litigiu, cu o altă asociaţie de pescari din Suceava, pe care AJVPS Suceava l-a câştigat în instanţă. Pe de altă parte, atâta timp cât ANPA, reprezentanta Statului Român, a încetat contractul cu AJVPS Suceava, aceasta din urmă nu mai are dreptul legal de a elibera permise de pescuit valabile pentru 2018, măcar până când lămureşte problema pe care o invocă.

 

Toată puterea de decizie este la Nicolae Goicea, omul care a „fentat” până acum toate problemele penale pe care le-a avut

Ioan Ciornei, după cum ne-a precizat chiar el, este preşedinte onorific al AJVPS Suceava, toată puterea de decizia fiind la directorul Nicole Goicea. Acesta conduce AJVPS Suceava de la începutul anilor 1990, în ciuda numeroaselor probleme cu caracter penal pe care le-a avut.

În ultimii ani Nicolae Goicea a fost anchetat în trei cauze penale pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, abuzurile existând şi fiind confirmate de toate instanţele de judecată. De fiecare dată, Nicolae Goicea a scăpat însă de trimiterea în judecată, fiindu-i aplicate doar amenzi administrative, pentru că s-a opinat că faptele nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni ori erau foarte vechi.

 

Trimis în judecată pentru multiple infracţiuni

Nicolae Goicea a fost până la urmă trimis în judecată, în decembrie 2015, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, împreună cu unul dintre subalternii săi, paznicul de vânătoare de la Vatra Moldoviţei, Radu Ghiocel Iurniuc. Rezumând faptele, Nicolae Goicea este judecat pentru că i-a restituit ilegal armele în mai multe rânduri lui Radu Ghiocel Iurniuc. Acuzaţiile din rechizitoriul de trimitere în judecată sunt însă mult mai multe, paznicul de vânătoare folosind ilegal armele ani de zile, inclusiv la acte de braconaj. Nicolae Goicea este judecat pentru comiterea infracţiunilor de „abuz în serviciu în formă continuată”, „instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, „instigare la uz de armă fără drept”, „participaţie improprie sub forma complicităţii la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „participaţie improprie sub forma complicităţii la uz de armă fără drept”.

Deşi au trecut mai bine de doi ani de atunci, dosarul se află încă pe rolul primei instanţe, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care nu a dat încă un verdict.

Foarte contestat de unii, Nicolae Goicea a reuşit să-şi păstreze postul de fiecare dată. Acesta şi-a pierdut recent şi câţiva dintre cei mai apropiaţi colaboratori, cu care a lucrat ani de zile, însă chiar şi aşa continuă să conducă AJVPS Suceava ca un stat în stat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia Naţională pentru Pescuit: AJVPS Suceava nu mai are drept de a elibera permise de pescuit.
 Vizualizări articol: 11524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Agenţia Naţională pentru Pescuit: AJVPS Suceava nu mai are drept de a elibera permise de pescuit4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei