Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 54 (6764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului „Arta Lemnului”, în valoare de 2,5 milioane euro, se semnează astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contractul de finanţare pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc va fi semnat astăzi. La eveniment vor fi prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, directorul  ADR Nord-Est, Vasile Asandei, primarului de Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură şi alţi invitaţi.

Valoarea proiectului este de 11,7 milioane de lei, echivalentul a 2,5 milioane euro, şi va fi finanţat prin fonduri europene, direcţionate prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR).

Muzeul „Arta Lemnului” a fost înfiinţat în 1936, ca muzeu de etnografie şi ştiinţe ale naturii şi reprofilat în 1967 ca muzeu al lemnului. Cuprinde 20 săli de expoziţie şi o secţie în aer liber şi deţine un patrimoniu de peste 15.000 de piese din lemn. Are la bază colecţiile etnografice alcătuite de Ion Ştefureac şi Constantin Brăescu.

Majoritatea pieselor sunt din secolul al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, iar cel mai important exponat este carul din lemn pentru transportul vinului, cu o vechime de peste 400 de ani. Secţia în aer liber cuprinde două case tradiţionale, una huţulă, datată în secolul al XVII-lea, şi alta de la mijlocul secolului al XVIII-lea.

„Această investiţie este un foarte mare câştig pe harta obiectivelor turistice ale Sucevei şi Bucovinei, fiind unic în ţară prin tematică şi exponate. Muzeul lemnului va putea deveni, pe lângă Muzeul Bucovinei, un muzeu-şcoală, într-un domeniu prioritar în zonă, silvicultura şi prelucrarea lemnului. Țin să apreciez colectivul şi pe primarul Mihăiţă Negură, care au făcut posibilă realizarea acestui proiect”, a declarat, ieri, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur.

Muzeul „Arta Lemnului” nu a fost niciodată reabilitat, deşi deţine exponate din lemn unice în ţară.

Proiectul pentru care administraţia locală a obţinut finanţarea europeană prevede lucrări de restaurare şi reabilitare a clădirii muzeului, atât a spaţiilor interioare, cât şi a exteriorului. De asemenea, se vor reface amenajarea peisagistică, gardul, iluminatul arhitectural exterior şi se vor face achiziţii de dotări pentru expunerea şi protejarea exponatelor.

Muzeul din municipiul Câmpulung Moldovenesc este unic în ţară şi printre puţinele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului „Arta Lemnului”, în valoare de 2,5 milioane euro, se semnează astăzi.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contractul de finanţare pentru reabilitarea Muzeului „Arta Lemnului”, în valoare de 2,5 milioane euro, se semnează astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei