Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 50 (6760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancțiuni pe bandă

Polițiștii rutieri din Suceava, medie de aproape 200 de amenzi pe zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul amenzilor aplicate de polițiștii din județul Suceava, pentru nereguli la regimul rutier, a ajuns, în ultimul an, la un nivel record. Analiza de bilanț a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava arată că, de departe, cele mai multe amenzi date în 2017 au fost pentru nereguli la regimul rutier. Anul trecut, au fost aplicate 67.857 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în creștere cu mai mult de 10.000 de față de anul 2016. O medie indică un număr de 185 de sancțiuni contravenționale pentru fiecare zi din anul 2017.

Șefii IPJ Suceava justifică aceste creșteri prin încercarea de a reduce numărul foarte mare de accidente rutiere care au loc în județul Suceava.

Chiar dacă statistica nu este detaliată pe abateri, cert este că cele mai multe amenzi au fost date pentru depășiri ale limitelor de viteză. Practic, la fiecare acțiune de control a Serviciului de Poliție Rutieră Suceava de la final de săptămână, majoritare au fost sancțiunile pentru viteză, constatate cu radarele.

De altfel, analiza de bilanț a IPJ Suceava arată creșteri la toate tipurile de nereguli constatate în trafic, inclusiv la infracțiuni.

Anul trecut, polițiștii au constatat 1.476 de infracțiuni pe linie rutieră, în creștere cu 176 față de aceeași perioadă din anul 2016.

Foarte mare este și numărul permiselor de conducere reținute din contravenții (4291 de permise de conducere, cu peste o mie în plus față de anul 2016).

De asemenea, au mai fost retrase 1.888 de certificate de înmatriculare (+386 față de 2016), 355 de perechi de plăcuțe cu numere de înmatriculare (+140) și au fost imobilizate 92 de autovehicule (+24).
Aceste indicatoare arată, pe lângă faptul că polițiștii au acționat mai intens în trafic, și gradul foarte ridicat de indisciplină a multora dintre șoferi. Din păcate, de multe ori, inconșteința unora a avut consecințe tragice.

Cel mai elocvent exemplu este cel legat de șoferii băuți, care, în 2017, au provocat 37 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 24 de persoane și rănirea gravă a altor 35. Față de anul 2016, creșterile sunt foarte mari. La numărul de decedați, sunt 15 morți în plus față de anul 2016, în accidente provocate de șoferi băuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii rutieri din Suceava, medie de aproape 200 de amenzi pe zi.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Polițiștii rutieri din Suceava, medie de aproape 200 de amenzi pe zi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei