Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 50 (6760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen

Simularea evaluării naţionale începe luni pentru aproape 7.000 de elevi de clasa a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 7.000de elevi de clasa a VIII-a din judeţ sunt aşteptaţi, în zilele de 5, 6 şi 7 martie, să susţină simulările examenului de evaluare naţională de la finalul ciclului gimnazial. Prima probă este programată luni, 5 martie, la limba şi literatura română, urmând ca pe 6 martie elevii să fie testaţi la matematică, iar pe 7 martie, la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în data de 16 martie.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe la ora 9.00, elevii având la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele primite.

La nivel naţional, sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

Potrivit Ministerului Educaţiei, subiectele sunt elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro. Corectarea lucrărilor va fi realizată de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

De menţionat că notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie. Acestea se vor desfăşura pe 11 iunie (proba la limba română), 13 iunie (matematică) şi 14 iunie (limba maternă).

 

Elevii de liceu susţin simulările începând cu 19 martie

Principala noutate privind simulările din acest an este faptul că acestea nu vor mai fi susţinute simultan de elevii de gimnaziu şi liceu, aşa cum s-a întâmplat în 2017. Cât priveşte elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, calendarul testărilor este următorul: 19 martie – proba scrisă la limba şi literatura română, 20 martie – limba şi literatura maternă, 21 martie – proba obligatorie a profilului, 22 martie – proba la alegere (doar pentru elevii claselor a XII-a). Afişarea rezultatelor este programată pentru 30 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simularea evaluării naţionale începe luni pentru aproape 7.000 de elevi de clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 1887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simularea evaluării naţionale începe luni pentru aproape 7.000 de elevi de clasa a VIII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei