Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 50 (6760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Efort umanitar

Mama celor şapte copii rămaşi fără adăpost după incendiul de la Grăniceşti a născut gemeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drama familiei cu şapte copii din comuna Grăniceşti, care a rămas pe drumuri după ce casa le-a fost distrusă de un incendiu în urmă cu câteva săptămâni, a impresionat mulţi oameni în această perioadă. La sfârşitul lunii februarie femeia de 35 de ani a născut gemeni, numărul sufletelor care trăiesc astăzi într-o casă aparţinând rudelor ajungând la 11. În ciuda sprijinului oferit de mulţi oameni cu suflet, între care preotul Gheorghe Gicu Ceahlău, cei din conducerea Primăriei Grăniceşti sau alţi inimoşi care au donat materiale de construcţie pentru noua casă, cei doi nou-născuţi au multe nevoi şi toţi cei care pot face donaţii pentru hrana micuţilor şi scutecele acestora sunt aşteptaţi cu drag.

 

Cei doi nou-născuţi au întregit numărul copiilor familiei la nouă

Incendiul petrecut în seara de 12 februarie în comuna Grăniceşti, în timp ce soţii Margareta şi Archip Teodoru erau acasă, cu toţi cei şapte copii ai lor, le-a adus acestora numai necazuri. Incendiul despre care s-a constatat că a izbucnit din cauza unor scântei căzute din soba dormitorului a distrus întreaga locuinţă a familiei, cu tot cu mobilierul şi îmbrăcămintea familiei, valoarea totală a pagubelor depăşind 35.000 de lei. Margareta Teodoru, însărcinată, la vremea aceea, cu gemeni, a făcut un atac de panică în momentul în care a văzut toată agoniseala mistuită de flăcări, atac care poate fi, printre altele, motivul pentru care femeia a născut înainte de termen, pe 27 februarie, la maternitatea din Suceava. Cei doi băieţei vor purta numele Arhanghelilor Mihail şi Gavriil. Prin strădania celor care le-au întins o mână de ajutor, în frunte cu părintele Gheorghe Gicu Ceahlău, cei doi micuţi au ajuns cu bine acasă, primind în urma donaţiilor îmbrăcăminte, un pătuţ pentru gemeni, cădiţe, prosoape, cosmetice, precum şi un cărucior pentru gemeni. Din cauza faptului că laptele matern nu este îndeajuns pentru cei doi micuţi, aceştia au în acest moment nevoie stringentă de lapte praf PRENAN, folosit în special pentru nou-născuţii care au nevoie de un aport nutriţional pentru creştere. De asemenea, scutecele Pampers numărul 2 le sunt de mare folos în această perioadă, iar cei care le pot întinde o mână de ajutor printr-o donaţie în acest sens o pot face la numărul de telefon 0744 644042 sau îl pot contacta direct pe preot la adresa de Facebook Ceahlău Gheorghe Gicu.

 

Drama familiei Teodoru s-a răspândit rapid, ajutorul neîntârziind să apară

Primii care au luat contact cu nenorocirea petrecută în curtea familiei au fost cei din conducerea Primăriei Grăniceşti, după care a urmat implicarea preotului Gheorghe Gicu Ceahlău, de la biserica parohiei satului Lunca din comuna Vârfu Câmpului, un om cu mult suflet şi iniţiativă, pe care drama celor din familie l-a mobilizat. Prin strădania sa, la sfârşitul lunii februarie familia Teodoru a primit 24 de paleţi de cărămidă necesari construcţiei noii case, iar alţi donatori din localitate, între care angajaţi ai poliţiei, au donat întreaga cantitate de tablă pentru acoperiş, fabricată la secţia din comuna Marginea. Părintele Gheorghe Gicu Ceahlău ne-a povestit: ”E foarte greu, cel mai greu fiind din cauza faptului că tatăl familiei nu are un loc de muncă. Încerc de asemenea să-i ajut pe cei doi soţi să îşi rezolve problemele cu dantura şi încercăm să fim alături de ei până la capăt.” Un ajutor de mare însemnătate a venit însă şi din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a donat cantitatea de lemn necesară noii construcţii. Lemnul, circa 50 de metri cubi, va fi livrat gata fasonat de Arhiepiscopie şi va ajunge la familie în perioada imediat următoare. Surprizele plăcute au venit şi din partea preoţilor din comuna Grăniceşti, care împreună cu credincioşii au adunat bani şi ajutoare pentru familia sinistrată. Chiar dacă o importantă parte a materialelor pentru noua zidire au fost procurate, mai este un drum lung de parcurs şi alte materiale importante de procurat, până la finalizarea casei acestei familii greu încercate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama celor şapte copii rămaşi fără adăpost după incendiul de la Grăniceşti a născut gemeni.
 Vizualizări articol: 4811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mama celor şapte copii rămaşi fără adăpost după incendiul de la Grăniceşti a născut gemeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei