Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 21 (6731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Mesaj de susţinere din partea a 31 de rectori din universităţi pentru Valentin Popa la Educaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

31 de rectori ai unor universităţi româneşti de stat au transmis o scrisoare de susţinere pentru rectorul universităţii sucevene, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Mesajul acestora vine după ce, imediat după anunţul de nominalizare a rectorului sucevean pentru portofoliul de la Educaţie, în spaţiul public au fost răspândite mai multe secvenţe cu Valentin Popa în care acesta nu ar stăpâni limba română la perfecţie, unii politicieni cerând PSD-ului să-i retragă acestuia sprijinul politic.

Cât priveşte scrisoarea semnată de cei 31 de rectori, aceştia susţin că rectorul sucevean are în spate o experienţă de 25 de ani în învăţământ, „fiind un cadru didactic şi cercetător de prestigiu în domeniul său de activitate”.

 „Activitatea managerială a domniei sale a debutat în anul 2004, fiind încununată prin alegerea ca rector al Universităţii <Ştefan cel Mare> din Suceava, dar şi ca preşedinte al Consorţiului <Academica Plus>, care reuneşte 11 universităţi din România”, se arată în document.

 

Argumente

Rectorii care îl susţin pe Valentin Popa spun despre acesta că a adus Universităţii din Suceava un număr mai mare de studenţi, mai multe programe de studii, o creştere majoră a fondurilor obţinute din activitatea de cercetare şi extinderea infrastructurii universitare.

În mesajul de susţinere se mai arată că din ce în ce mai multe cadre didactice au ales să fie titulare la Suceava, inclusiv din rândurile diasporei ştiinţifice româneşti.

Potrivit mesajului rectorilor, „prin punctele de vedere exprimate în cadrul reuniunilor Consiliului Naţional al Rectorilor, prin luările publice de poziţie, domnul rector Valentin Popa a adus contribuţii în toate momentele cheie de schimbare în domeniul învăţământului superior, susţinând excelenţa şi calitatea în educaţie, dar şi accesul echitabil la resurse”.

Managerii universitari mai adaugă că Popa este un „bun cunoscător al sistemului, care stăpâneşte mecanismele de funcţionare şi finanţare universitară, cu viziune strategică, toate acestea dublate de disponibilitate pentru dialog şi cooperare”.

Mai mult, sub conducerea sa, Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava a dezvoltat Lectoratul de limba română de la Cernăuţi, punct de reper pentru păstrarea identităţii lingvistice şi culturale a etnicilor români din Ucraina.

„Susţinem astfel numirea domnului rector Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei, competenţa academică şi managerială, verticalitatea şi implicarea profesională şi personală fiind argumentele care trebuie să stea la baza unei astfel de decizii”, se mai precizează în document.

Printre cei care semnează scrisoarea se numără rectorii universităţilor de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Iaşi, de la universităţile de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară de la Iaşi şi Bucureşti, de la Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” Bucureşti, Academia de Știinţe Economice Bucureşti, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea de Construcţii Bucureşti, Universitatea Tehnică Cluj, Universitatea Transilvania Braşov, „Lucian Blaga” Sibiu etc.

 

Reacţii din partea universitarilor suceveni

Referitor la colajul video care surprinde o serie de dezacorduri făcute de rectorul sucevean în câteva dintre apariţiile sale publice - emisiuni, conferinţe, inaugurări - prorectorul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, menţionează că promovarea acestor gafe este o „tehnică de manipulare ce a fost aplicată şi domnului ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, doar că persoanele care îl apărau atunci pe Funeriu îl acuză acum pe Popaşi invers".

Dimian mai adaugă că ar fi mai bine să se discute de problemele mari din educaţie (40% abandon şcolar în mediul rural, 30% dintre şcoli au grupul sanitar în curte, ultimul loc la testele PISA în ce priveşte motivaţia elevilor pentru studiu, 500.000 de tineri care au absolvit liceul şi nu au promovat examenul de bacalaureat în ultimii 6 ani, nici o universitate românească în top 500 ARWU etc.)

„Aceste atacuri au cu totul altă intenţie decât preocuparea pentru corectitudinea exprimării. Eu am lucrat cu el (n.r. Valentin Popa) şi a avut iniţiative şi abordări foarte bune. Nu pot spune că e un bun comunicator, dar e un manager foarte bun”, a mai transmis prorectorul Mihai Dimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesaj de susţinere din partea a 31 de rectori din universităţi pentru Valentin Popa la Educaţie.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mesaj de susţinere din partea a 31 de rectori din universităţi pentru Valentin Popa la Educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei