Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 10 (6720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delicvență juvenilă

Două bătrâne din Suceava, tâlhărite de doi frați din Șcheia, el de 17 ani, ea de 13 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi minori din comuna Șcheia, frați, el în vârstă de 17 ani, ea de 13 ani, au fost puși sub acuzare de polițiști pentru două fapte de tâlhărie comise în municipiul Suceava săptămâna trecută, pe data de 9 ianuarie. Este vorba de două femei în vârstă, una de 74 de ani și una de 66 de ani, deposedate de gențile pe care le aveau asupra lor. După administrarea probatoriului de către judiciariștii de la Biroul de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava, tânărul de 17 ani, autorul principal al faptelor, a fost reținut pentru 24 de ore. S-a întâmplat pe 12 ianuarie, iar în aceeași zi, Judecătoria Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, Marian Bacrău, în vârstă de 17 ani, fiind arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată și a uneia de tâlhărie.

Ca mod de operare, victimele au fost abordate în locuri neiluminate și retrase, în apropiere de scările de bloc în care locuiau. Inițial, minora a cerșit bani de la acestea. Cel puțin în unul din cazuri, victima a fost ulterior îmbrâncită de tânărul de 17 ani și lăsată fără geantă.

Prejudiciile comise în cazul celor două fapte sunt mărunte, însă modul de operare, cu violență, asupra unor persoane vârstnice, rămâne grav, dovadă și faptul că judecătorii au fost de acord că se impune arestarea preventivă a tânărului în vârstă de 17 ani.

Minorii de etnie romă din Șcheia au comis sute de furturi în ultimii ani, pe raza comunei, dar și în municipiul Suceava. În ultimele luni, fenomenul a fost limitat cu mult de polițiști, însă, din păcate, „izvorul” infracțional de la Șcheia nu este nici pe departe secat.

Persoanele vârstnice sunt îndemnate de polițiști să evite să se deplaseze după lăsarea întunericului prin zone puțin circulate și neiluminate, să nu afișeze bunuri de valoare la vedere, să nu poarte sume mari de bani la ele și să nu permită sub nici o formă persoanelor pe care nu le cunosc să le pătrundă în casă, indiferent de pretextele invocate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două bătrâne din Suceava, tâlhărite de doi frați din Șcheia, el de 17 ani, ea de 13 ani.
 Vizualizări articol: 2656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două bătrâne din Suceava, tâlhărite de doi frați din Șcheia, el de 17 ani, ea de 13 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Conopidă gratinată (rețetă rapidă) Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o mare parte din savoarea sufleului. Este relativ economică, se pregătește rapid, nu necesită cunoștințe speciale și este... Citeşte