Google
 
luni, 15 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 10 (6720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6519 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9743 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Conopidă gratinată (rețetă rapidă)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o mare parte din savoarea sufleului. Este relativ economică, se pregătește rapid, nu necesită cunoștințe speciale și este foarte gustos preparatul final. Rețeta este pentru 6 gurmanzi.

Avem nevoie de:

O conopidă de cca. 1 kg, 400 ml smântână cu 20 la sută grăsime sau mai grasă, 6 linguri pesmet, jumătate de pachet unt, 250 g cașcaval ras, sare și piper după gust, opțional un praf de chimen sau de nucșoară

Preparare:

Punem la fiert 3 litri de apă cu niște sare. Desfacem conopida buchețele, le spălăm bine. iar când clocotește apa punem buchețelele și le opărim 4-5 minute, nu mai mult. Le scoatem, le aruncăm în apă foarte rece, apoi le scurgem bine în strecurătoare. Ungem bine cu unt o tavă și o tapetăm cu mult pesmet. Încingem cuptorul la temperatură maximă. Punem buchețelele de conopidă și mici bucățele de unt în tavă. Batem puțin smântâna cu sare, piper și eventual nucșoară sau praf de chimen, apoi turnăm peste conopidă. Deasupra punem tot cașcavalul și presărăm puțin pesmet. Dăm totul la cuptor, reducem temperatura la mediu și lăsăm cca. jumătate de oră. În final trebuie să iasă un preparat rumen și plăcut mirositor, care se servește cald, cu puțin pătrunjel verde presărat deasupra. Este sățios și foarte gustos, dar nu este indigest, ci fin și ușor. Chiar merită încercat! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conopidă gratinată (rețetă rapidă).
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Conopidă gratinată (rețetă rapidă)5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Conopidă gratinată (rețetă rapidă) Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o mare parte din savoarea sufleului. Este relativ economică, se pregătește rapid, nu necesită cunoștințe speciale și este... Citeşte