Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 10 (6720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizare fonduri

Cum împarte astăzi Consiliul Județean o sumă de 18,685 de milioane de lei primăriilor sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava va împărți astăzi celor 114 primării o sumă de 18,685 milioane de lei, din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Sumele către primăriile sucevene vor fi împărțite într-o ședință extraordinară a deliberativului județean. Proiectul de hotărâre care va fi propus spre aprobarea consilierilor județeni include o repartizare relativ echilibrată între localitățile din județ.

La municipii, Suceava primește cea mai mare sumă, respectiv 500.000 de lei, în timp ce Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni și Rădăuți primesc fiecare câte 480.000 de lei. Toate primăriile de orașe din județ, cu excepția celor din Gura Humorului și Siret, primesc fiecare o sumă egală, respectiv 260.000 de lei. Pentru Gura Humorului se propune alocarea a 450.000 de lei, iar pentru Siret suma de 350.000 de lei.

Pentru comune, cea mai mare sumă ar urma să o primească Primăria Sadova, respectiv 200.000 de lei. La capătul opus, cele mai mici sume, câte 100.000 de lei, sunt propuse pentru Primăriile Arbore, Baia, Dumbrăveni, Pătrăuţi, Preuteşti, Slatina şi Straja. Sume mai mari de bani ar urma să primească de la Consiliul Judeţean primăriile din Adâncata, Gălăneşti, Horodnic de Jos,  – 190.000 de lei, Şaru Dornei – 180.000 de lei şi Ciocăneşti, Cârlibaba, Coşna, Crucea, Horodniceni, Muşeniţa – 170.000 de lei. Pentru celelalte primării de comune din judeţ sunt propuse sume care variază între 105.000 de lei şi 160.000 de lei.

 

Primăriile au nevoie de fonduri de 16 ori mai mari decât suma împărţită astăzi

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează că potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2018, din cota de 17,2% din impozitul pe venit încasat la nivelul judeţului Suceava, destinată echilibrării bugetelor locale, la dispoziţia Consiliului Judeţean s-a constituit un fond care se repartizează localităţilor pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a lor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiectele de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Valoarea acestui fond pentru anul acesta, aflat la dispoziţia CJ Suceava, este de 19,685 de milioane de lei. În expunere se mai arată că potrivit Legii finanțelor publice locale, CJ Suceava a solicitat primăriilor din județ să precizeze care este necesarul de sume pentru cele trei categorii amintite anterior. În urma centralizării adreselor primite a rezultat faptul că primăriile din județ ar avea nevoie de o sumă totală de nu mai puțin de 300 de milioane de lei, din care doar 22,09 milioane de lei reprezintă arieratele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum împarte astăzi Consiliul Județean o sumă de 18,685 de milioane de lei primăriilor sucevene.
 Vizualizări articol: 2368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cum împarte astăzi Consiliul Județean o sumă de 18,685 de milioane de lei primăriilor sucevene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Conopidă gratinată (rețetă rapidă) Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o mare parte din savoarea sufleului. Este relativ economică, se pregătește rapid, nu necesită cunoștințe speciale și este... Citeşte