Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2017 - Anul XXII, nr. 290 (6706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani publici rulaţi în familie

Fost primar, trimis în judecată pentru contracte atribuite firmelor soţiei sale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat trimiterea în judecată a fostului primar din comuna Baia pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Este vorba de bani publici rulaţi în afacerile de familie ale lui Mihail Cîrlan, care a fost primar la Baia pe perioada a două mandate, în intervalul 2008-2016.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat că s-au autosesizat în acest caz din luna iunie a anului 2013, cu privire la faptul că primarul de atunci a dispus efectuarea unor reparaţii la mai multe obiective din localitate, către trei societăţi, fără a exista aprobarea Consiliului Local Baia. Pe parcursul cercetărilor avea să se stabilească faptul că în cadrul a două societăţi, cu sediile în Baia sau Fălticeni, soţia sa deţinea calitatea de asociat unic şi administrator.

„Inculpatul Cârlan Mihail, pe parcursul derulării celor două mandate de primar, respectiv în perioada 2009-2013, a achiziţionat pentru Primăria comunei Baia, prin achiziţie directă, materiale de construcţii, produse de birotică-papetărie, materiale de curăţenie şi menaj de la societăţile administrate de soţia sa”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Bunurile şi serviciile achiziţionate de cele două societăţi au fost achitate din contul Primăriei Baia, urmare a actelor îndeplinite de inculpatul Mihail Cîrlan, în calitatea de ordonator de credite.  

Concluzia procurorilor este că primarul de la acea vreme a atribuit societăţilor în cadrul cărora soţia sa deţinea calitatea de asociat şi de administrator contracte în sumă de 342.984 de lei.

De aici, ar rezulta infracţiunea de folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.  

În comunicatul procurorilor se mai arată că articolul76, aliniat 1 din Legea 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, stipulează că primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau rudele sale de gradul I. În baza acestui articol de lege s-a ajuns la ancheta din acest caz şi la punerea sub acuzare a inculpatului.

Procesul în care va fi judecat Mihail Cîrlan va începe la Judecătoria Fălticeni.

Fostul primar se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost primar, trimis în judecată pentru contracte atribuite firmelor soţiei sale.
 Vizualizări articol: 3449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fost primar, trimis în judecată pentru contracte atribuite firmelor soţiei sale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei