Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2017 - Anul XXII, nr. 290 (6706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Băișanu și Adomnicăi se contrazic în declarații privind ordinul prin care examenul pentru permisul auto se va ține doar în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a anunţat că ministrul de Interne, Carmen Dan, va anula ordinul de prefect prin care proba practică pentru obţinerea permisului auto ar urma să fie susţinută doar în municipiul Suceava. Alexandru Băișanu a spus că a discutat marţi seara cu ministrul Carmen Dan, prezentându-i acesteia nemulţumirile din judeţul Suceava legate de ordinul de prefect prin care începând cu data de 1 ianuarie 2018, examenul practic pentru carnetul auto se va ţine doar în Suceava. Băișanu a declarat că i-a arătat ministrului de Interne care sunt dezavantajele unei astfel de măsuri, iar în final, Carmen Dan a spus că va revoca ordinul de prefect în cauză.

De precizat că Alexandru Băișanu i-a adresat, recent, ministrului de Interne o interpelare prin care îi aducea la cunoștinţă faptul că schimbarea modului de organizare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto în judeţul Suceava a creat mari nemulţumiri în rândul populaţiei.

Băișanu a amintit că în prezent această probă este susţinută în toate municipiile din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, această procedură fiind stabilită în special pentru că judeţul Suceava are o întindere mare, cu o distribuţie a populaţiei relativ egală în cele cinci zone. „Prefectul Mirela Adomnicăi a susţinut că a emis ordinul prin care se concentrează toate examinările la proba practică de traseu la cererea direcţiei de specialitate din Ministerul Afacerilor Interne care motivează că, de regulă, această probă se susţine în municipiul reședinţă de judeţ, dar și pentru că numărul de examinatori s-a redus cu 25% ca urmare a pensionărilor. De asemenea, mai vreau să menţionez că din anul 2008, proba practică teoretică a acestui examen se desfășoară numai în municipiul Suceava”, a afirmat deputatul ALDE de Suceava.

Alexandru Băișanu consideră că prin organizarea probei practice a examinării doar în municipiul Suceava vor avea de pierdut cursanţii, care vor fi obligaţi să vină în municipiul Suceava atât pentru ore de practică, cât și pentru examenul practic, dar și instructorii auto care vor fi permanent pe drumuri. Băișanu a spus că o altă problemă va fi și cea a traficului din municipiul Suceava, care și în prezent se desfășoară cu dificultate, în condiţiile în care vor fi zilnic 300 de mașini-școală în plus pe străzile orașului. „Vreau să precizez că în anul 2008, când îndeplineam funcţia de prefect al judeţului Suceava, mi s-a cerut să adopt o măsură similară, dar în urma argumentelor prezentate, ministrul de Interne de la acea dată a înţeles necesitatea păstrării actualului sistem examinare. Mai mult, trebuie spus că și reprezentanţii școlilor de șoferi din Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei au depus la Prefectura Suceava câte un memoriu, în care atrag atenţia asupra efectelor modificării anunţate și în care arată că desfășurarea probei practice doar în municipiul Suceava va afecta negativ, în plan financiar și social cursanţii, instructorii, școlile și familiile”, a declarat parlamentarul ALDE.

 

Mirela Adomnicăi spune  că nu dorește să intre ”în jocuri politice” și precizează că ministrul de Interne nu a revocat ordinul referitor la susținerea examenului pentru permis într-un singur centru

Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a dezmințit, ieri, printr-un comunicat de presă, că ministrul de Interne i-ar fi revocat vreun ordin. Adomnicăi arată că nu dorește să intre ”în jocuri politice” și precizează că ministrul de Interne, Carmen Dan, nu a revocat ordinul  prefectului, cu nr.  456, din data de 6 noiembrie 2017, referitor la modul de organizare a activităților necesare desfășurării probei practice a examenului  pentru obținerea permisului de conducere, la nivelul județului Suceava. “Independent de declarațiile apărute în mass-media suceveană, suntem în faza în care se evaluează modalitățile optime de organizare a probei practice.  În acest sens, au avut loc întâlniri cu reprezentanții celor 89 de școli de șoferi din județul Suceava, la data de 15 decembrie, respectiv 18 decembrie, conturându-se mai multe variante” a declarat prefectul de Suceava. 

Aceasta a mai precizat că, de la data emiterii ordinului menționat  și până în prezent, personalul  de la Serviciul de Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise Auto a fost suplimentat cu doi agenți de poliție, în urma unor transferuri de la Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi. Totodată, s-au purtat discuții cu primarii localităților  în care se organizează examenul de șoferi, referitor la creșterea gradului de dificultate a traseului de desfășurare a probei practice.  Prefectul Mirela Adomnicăi a mai precizat că își dorește reducerea timpilor de așteptare pentru cetățenii care vor  să obțină permis de conducere, dar și  respectarea Ordinului nr.  268 din 2010, al  Ministerului  de Interne, potrivit căruia examinarea la proba practică se desfășoară în municipiul reședință de județ,  iar doar cu titlu de excepție, prin ordin de prefect, are loc  în alte localități. Prefectul a subliniat că, prin emiterea ordinului 456 din noiembrie 2017, a avut în vedere “creșterea gradului de siguranță rutieră, precum și a îmbunătățirii serviciilor oferite cetățenilor, prin reducerea termenului de programare și prin aplicarea unui sistem unitar de examinare a fiecărui candidat”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băișanu și Adomnicăi se contrazic în declarații privind ordinul prin care examenul pentru permisul auto se va ține doar în Suceava.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băișanu și Adomnicăi se contrazic în declarații privind ordinul prin care examenul pentru permisul auto se va ține doar în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei