Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2017 - Anul XXII, nr. 290 (6706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recompense

Premii de până la 9.700 de lei pentru olimpicii internaţionali, din partea Ministerului Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei recompensează financiar performanţele internaţionale ale elevilor români.

Cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele şi concursurile internaţionale pornesc de la 2.550 de lei (pentru menţiune în cadrul competiţiilor regionale) şi ajung până la 9.720 de lei (pentru aur la o olimpiadă internaţională).

Pentru elevii notaţi cu punctaj maxim la o competiţie mondială – premiul I absolut – ministerul de resort oferă 12.545 de lei.

Pentru premiul al II-lea sau medalie de argint ministerul oferă 8.330 de lei, iar cei care au obţinut premiul al III-lea sau medalie de bronz vor primi 5.950 de lei. Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice etc.) sunt: 4.440 de lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 de lei - premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 de lei - premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 de lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Nu doar elevii vor fi recompensaţi, ci şi profesorii coordonatori. Aceştia primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. Pentru şcoala pe care olimpicul o frecventează sau a frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educaţiei pentru premierea elevilor merituoşi din acest an a fost de peste 2.500.000 de lei.

Reamintim că, în 2017, trei elevi suceveni au adăugat în palmaresul lor premii internaţionale. Aceştia au fost premiaţi, marţi, în cadrul unei festivităţi găzduite de Palatul Parlamentului din Bucureşti

Aceştia sunt: Sabina Calisevici, îndrumată de prof. Radu Ciumaşu, de la Colegiul Naţional Militar Câmpulung Moldovenesc (aur la Olimpiada Internaţională de Geografie), Ana-Maria Cotun, pregătită de prof. Marcel Porof, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni (bronz la Balcaniada de Geografie), şi Paul Florin Rebenciuc, pregătit de Sorin Golda - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, şi Petru Crăciun – Palatul Copiilor Suceava (bronz la Olimpiada de Astronomie şi tot bronz la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii de până la 9.700 de lei pentru olimpicii internaţionali, din partea Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii de până la 9.700 de lei pentru olimpicii internaţionali, din partea Ministerului Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei