Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2017 - Anul XXII, nr. 287 (6703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Primăria Suceava e dispusă să investească masiv în modernizarea Casei de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să prindă în bugetul anului viitor fonduri pentru dotarea Casei de Cultură cu mobilier nou și aparatură modernă, doar că nu are încă baza legală prin care să investească acolo.

„Am avut o discuție cu directoarea de la Casa de Cultură, astăzi nu mai are activitate acel club din foaierul clădirii – o problemă care a fost adeseori reclamată la primărie și reproșată de către personalități care au vizitat orașul. Nu e corect când mergi la un act cultural să nu ai pe unde intra – se intra pe intrările laterale sau pe sus, nici să miroase a mâncare în sala de spectacole. I-am propus un parteneriat, să putem ajuta la finanțarea funcționării Casei de Cultură”, a declarat primarul Ion Lungu.

Pentru ca parteneriatul să se concretizeze vor fi purtate discuții și la București, la conducerea centrală a sindicatelor.

„Sper să reușim de această dată, având în vedere că acum lucrăm la fundamentarea bugetului pe 2018, trebuie să prindem sumele de bani necesare parteneriatului cu Casa de Cultură”, a adăugat edilul sucevean.

În paralel, există speranțe că într-o zi Casa de Cultură va fi transferată administrației locale.

„Deja este depus un proiect de transferare în domeniul public a Caselor de Cultură, la inițiativa unui grup de parlamentari, din care face parte senatorul Daniel Cadariu. Sper să se întâmple într-o zi acest lucru, să fie un Guvern care să aibă voința politică de a lua această decizie, pentru că aceste case nu sunt ale sindicatelor, ci ale întregului popor. Toți am fost sindicaliști la vremea respectivă, toți am contribuit la realizarea acestora și trebuie să fie salvate! Primăria Suceava este oricând dispusă să investească o sumă considerabilă – chiar și un cinci milioane de euro, să facem o investiție serioasă în mobilier, încălzire, ventilație, pentru că este păcat de arhitectura de acolo, de poziția în care se află Casa de Cultură, care nu este valorificată așa cum trebuie”, a precizat primarul Ion Lungu.

Problema transferului Caselor de Cultură către administrațiile locale a fost discutată și la Asociația Municipiilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava e dispusă să investească masiv în modernizarea Casei de Cultură.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Primăria Suceava e dispusă să investească masiv în modernizarea Casei de Cultură4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei