Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2017 - Anul XXII, nr. 287 (6703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Imprudenţă

Un nou accident în „curba morţii” de la Prisaca Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou accident s-a produs sâmbătă în „curba morţii” de la Prisaca Dornei, după ce un microbuz care circula cu viteză prea mare nu şi-a mai putut continua drumul pe carosabil şi s-a răsturnat în curtea unui localnic după ce în prealabil a lovit un stâlp de beton.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.00, când un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se deplasa din direcţia Câmpulung Moldovenesc spre Vama, nu a mai putut fi ţinut sub control. Pentru cele şase persoane care se aflau în interior au urmat clipe de coşmar. Maşina a lovit un stâlp de la reţeaua de iluminat, iar apoi s-a răsturnat într-o curte.

La faţa locului au fost trimise un echipaj pentru descarcerare, două ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe ale Serviciului Judeţean, dar, din fericire, accidentul nu s-a dovedit a fi unul foarte grav. Patru dintre pasageri au scăpat doar cu o sperietură pe cinste, în timp ce alte două persoane, o femeie de 50 de ani şi o alta de 48 de ani au fost transportate la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat valoarea 0, dar chiar şi aşa a fost condus la spital unde i s-au prelevat probe de sânge. Din primele cercetări, vinovat de producerea accidentului este şoferul microbuzului, care nu a redus suficient de mult viteza pentru a evita impactul cu stâlpul şi mai apoi răsturnarea autovehiculului.

Curba în care s-a petrecut accidentul de sâmbătă pare una blestemată. În ultimii ani acolo s-au înregistrat mai multe accidente, două dintre ele extrem de grave.

În aprilie 2015, un autotren încărcat cu cherestea, în cabina căruia se aflau trei oameni, s-a zdrobit de o casă situată în curba de la Prisaca Dornei de pe drumul european care leagă Moldova de Ardeal. Din nefericire, toate cele trei persoane aflate în interiorul camionului şi-au pierdut viaţa.

În aceeaşi curbă, în mai 2013, un autotren încărcat tot cu cherestea s-a răsturnat în curtea aceleiaşi case. Şi de această dată s-au înregistrat victime umane, bilanţul fiind de patru morţi.

După accidentul din 2015, pe zona respectivă de drum s-au impus restricţii de viteză de 30 km/h, precum şi benzi rezonatoare. De asemenea, a fost montată o maşină de poliţie din tablă. Toate aceste măsuri au vizat tragerea unui semnal de alarmă în rândul şoferilor pentru a reduce viteza şi a evita accidentele rutiere. Din păcate, se pare că pentru unii dintre şoferi regulile sunt făcute doar pentru a fi încălcate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou accident în „curba morţii” de la Prisaca Dornei.
 Vizualizări articol: 5782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un nou accident în „curba morţii” de la Prisaca Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei