Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 dec 2017 - Anul XXII, nr. 287 (6703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sămânţă de scandal

A devenit violent cu poliţiştii care doreau să-i afle alcoolemia şi a ajuns în cătuşe la spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care a devenit violent cu poliţiştii a ajuns la spital în cătuşe. S-a întâmplat vineri la amiază, pe drumul judeţean 175 din comuna Izvoarele Sucevei. Un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere a oprit în trafic un VW Golf, iar pentru că şoferul mirosea a alcool a încercat să-l testeze cu aparatul etilotest. Constantin Tiron, şoferul în vârstă de 46 de ani, a refuzat. Mai mult, acesta a început să devină violent verbal, moment în care a fost încătuşat. Pentru că şi-a dat acordul scris de a i se preleva probe de sânge, a fost dus la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde s-a răzgândit şi nu a mai dorit să coopereze.

S-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”.

Cu acest prilej, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava au ţinut să atragă atenţia că se poate interveni în forţă în cazul în care persoanele care sunt legitimate devin violente, chiar şi verbal.

„Imobilizarea este o măsură poliţienească ce are caracter preventiv, executată în scopul de a pune o persoană în imposibilitatea de a fugi sau de a se manifesta agresiv faţă de poliţist sau faţă de alte persoane, de a începe sau de a continua o acţiune violentă. Imobilizarea se poate realiza prin folosirea procedeelor de autoapărare, precum şi, după caz, a unor mijloace de imobilizare din dotare precum şi cu sprijinul altor persoane. Mijloacele folosite pentru imobilizare sunt stabilite în funcţie de numărul persoanelor implicate, starea de agresivitate şi forţa fizică a acestora, modul de manifestare a agresivităţii, precum şi de obiectele pe care le au asupra lor şi care ar putea fi folosite pentru atac asupra poliţistului sau a altor persoane. Înainte de luarea acestor măsuri, persoana este somată să înceteze acţiunea agresivă şi să se supună solicitării poliţistului, recurgându-se la imobilizare numai dacă persoana nu se conformează”, a explicat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A devenit violent cu poliţiştii care doreau să-i afle alcoolemia şi a ajuns în cătuşe la spital.
 Vizualizări articol: 4217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A devenit violent cu poliţiştii care doreau să-i afle alcoolemia şi a ajuns în cătuşe la spital5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei