Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 oct 2017 - Anul XXII, nr. 226 (6642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandate europene

Trei suceveni, reţinuţi pentru furturi în bandă organizată din magazine de lux din Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei bărbaţi din Rădăuţi au ajuns în arestul Poliţiei Judeţene, marţi seară, în baza unor mandate europene emise de autorităţile franceze, fiind acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare de români care a comis furturi în grup organizat, fiind vorba de furturi din magazine de bijuterii, de optică sau de modă, situate în apropriere de drumuri naţionale sau de autostradă, de unde autorii acţionau.

După cum am arătat în exclusivitate în ediţia de ieri a ziarului nostru, anchetatori francezi au ajuns marţi la Suceava, în baza mandatelor prin care au solicitat efectuarea de percheziţii faţă de suceveni acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare care a produs prejudicii mari în Franţa, furând, printre altele, bijuterii şi ceasuri de lux.

 

Cum acţiona gruparea şi cine sunt cei trei reţinuţi din Suceava

Cei trei reţinuţi în acest caz sunt Nicolae Visarion Cristin Bejan, în vârstă de 41 de ani, Marius Mihai Chirilă, de 38 de ani şi Ioan Marius Spindeac, de 28 de ani, toţi din municipiul Rădăuţi. Cei trei au fost ridicaţi marţi, de poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, în baza mandatelor venite de la procurorii din Franţa.

Ieri, Curtea de Apel Suceava urma să se pronunţe asupra emiterii unor mandate de arestare provizorii cu privire la cei trei.

Sucevenii sunt acuzaţi de infracţiunile de „furt”, „facilitarea  justificării mincinoase a originii bunurilor”, „tăinuire” şi „degradarea şi deteriorarea cu intenţie de bunuri”, conform legislaţiei franceze.

Ca mod de operare, conform datelor transmise Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava de către autorităţile judiciare franceze, a rezultat că pe teritoriul francez au activat echipe de răufăcători foarte active ce săvârşeau furturi din magazine de bijuterii, de optică, sau de modă, situate în apropriere de un acces la un drum naţional. Autorii se apropiau de ţinte cu maşinile, acţionau rapid, iar apoi fugeau la fel de repede cu autoturismele folosite la săvârşirea faptelor.

În cazul lui Nicolae Visarion Cristin Bejan, în vârstă de 41 de ani,  francezii au transmis că ar fi unul din principalii tăinuitori ai acestei grupări organizate.

În cazul lui  Marius Mihai Chirilă acuzaţiile sunt că a participat la cel puţin unul dintre furturi în calitate de şofer, în timp ce al treilea acuzat, Ioan Marius Spindeac, este acuzat că a participat efectiv la mai multe fapte.

Din gruparea care a acţionat în Franţa făceau parte doar români, restul fiind din alte zone ale ţării. O parte dintre suspecţi sunt deja arestaţi în Franţa.

Gruparea avea ţinte bine stabilite, fiind vizate magazinele în care se aflau bunuri mici, uşor de furat şi cu valoare de piaţă foarte mare. Prejudiciile sunt mari, în unele cazuri de zeci de mii de euro.

Cei trei suceveni amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o sentinţă definitivă a instanţelor de judecată.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei suceveni, reţinuţi pentru furturi în bandă organizată din magazine de lux din Franţa.
 Vizualizări articol: 3857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei suceveni, reţinuţi pentru furturi în bandă organizată din magazine de lux din Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei