Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 oct 2017 - Anul XXII, nr. 226 (6642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Parteneriate între Spitalul Judeţean și clinici din Germania în domeniile neurochirurgie sau epileptologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că o delegaţie din partea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a avut întâlniri cu reprezentanţi ai unor clinici medicale din regiunea Schwaben pentru a dezvolta parteneriate în perioada următoare. Gheorghe Flutur se află zilele acestea în Germania, în regiunea Schwaben, împreună cu o delegaţie formată din managerul Spitalului Judeţean, Vasile Rîmbu, şi din trei medici suceveni. Flutur a spus că a solicitat conducerii spitalului să încheie parteneriate cu clinici din Augsburg. „Deja echipa de la Spitalul Judeţean s-a întâlnit cu reprezentanţii uneia dintre cele mai performante clinici de neurochirurgie din Germania. Din delegaţia suceveană face parte şi doctorul Anatoli Buzdugan, şeful secţiei de neurochirugie din cadrul Spitalului Judeţean, pentru a discuta despre o colaborare cu această clinică, şi am solicitat ca medici germani să poată veni alături de medici români să opereze la spitalul din Suceava”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. El a subliniat că Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are dotări la nivel european, iar un schimb de experienţă cu medici specialişti din Germania este extrem de important.

Gheorghe Flutur a declarat că au fost discuţii şi pentru dezvoltarea de parteneriate în domeniul epileptologiei. El a arătat că din păcate, acest domeniu nu este foarte dezvoltat în România. „Din acest motiv sunt extrem de importante aceste parteneriate în domeniul epileptologiei, în special pentru copii şi pentru tratarea acestei boli încă de la vârste fragede", a precizat Flutur.

Flutur a mai subliniat că o altă prioritate va fi stabilirea de parteneriate cu spitalele de copii din regiunea Schwaben, în condiţiile în care administraţia judeţeană face toate demersurile pentru construirea unei astfel de unităţi spitaliceşti în municipiul Suceava.

„Vorbim şi despre o colaborare cu spitalele de copii, pentru a vedea exact care este protocolul complet de tratare a copiilor, asta având în vedere şi experienţa foarte avansată a medicinii germane”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriate între Spitalul Judeţean și clinici din Germania în domeniile neurochirurgie sau epileptologie.
 Vizualizări articol: 2153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriate între Spitalul Judeţean și clinici din Germania în domeniile neurochirurgie sau epileptologie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei