Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 oct 2017 - Anul XXII, nr. 226 (6642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Transportatorii de marfă din judeţul Suceava vor protesta la Bucureşti pentru scoaterea accizei la carburanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr mare de transportatori de mărfuri din judeţul Suceava vor fi prezenţi la începutul lunii viitoare la un amplu protest care va avea loc în Bucureşti. Protestul este organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi se va desfăşura în data de 3 noiembrie 2017. Prim-vicepreşedintele la nivel naţional pe secţiunea marfă al FORT, suceveanul Alin Creţu, a precizat că menţinerea accizei aplicată carburanţilor la nivelul actual, lipsa infrastructurii de transport şi a măsurilor legislative care să salveze unul din cele mai importante sectoare economice autohtone i-au determinat pe transportatori să pregătească ample proteste atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. Alin Creţu a spus că pe 3 noiembrie, membrii FORT se vor organiza pentru a manifesta în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dar şi pe centura Capitalei, după modelul aplicat în 2016, atunci când s-a reuşit plafonarea tarifelor practicate de asigurătorii RCA.
Alin Creţu a mai spus că în paralel, asociaţiile şi filialele FORT vor organiza coloane de autovehicule de transport marfă ce se vor deplasa având la loc vizibil mesajul „Nu distrugeţi complet economia! – Protest naţional”, iar transportatorii de pasageri vor opri activitatea în anumite intervale orare.
El a explicat că protestele vor fi organizate pentru a determina actualul Guvern să renunţe la creşterea accizelor la carburanţi şi să returneze către transportul comercial minim 5 eurocenţi/litru din acciză. Transportatorii mai solicită introducerea unei simplificări de returnare a cotei părţi de acciză, după introducerea datelor autovehiculelor eligibile în sistem, iar returnarea să se facă pe baza facturii şi a desfăşurătorului de alimentări. Alin Creţu a mai explicat că returnarea banilor nu trebuie să fie condiţionată de alte „artificii birocratice” inutile, menite să descurajeze solicitarea de returnare, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.
„FORT mai solicită Guvernului să renunţe în totalitate la introducerea plăţii defalcate a TVA. Din experienţa guvernelor care au introdus astfel de moduri de colectare a TVA se poate concluziona că acest mod de colectare nu aduce mai multe venituri la bugetul de stat, dar va îngreuna artificial activitatea sectorului privat care operează legal”, a mai spus prim-vicepreşedintele FORT. El a adăugat că transportatorii mai solicită şi rezolvarea problemelor de reglementare în domeniul transporturilor de mărfuri şi pasageri, şi în acelaşi timp vor ca Executivul să îşi asume cu termene clare dezvoltarea infrastructurii rutiere la standarde europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii de marfă din judeţul Suceava vor protesta la Bucureşti pentru scoaterea accizei la carburanţi.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii de marfă din judeţul Suceava vor protesta la Bucureşti pentru scoaterea accizei la carburanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei