Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 oct 2017 - Anul XXII, nr. 226 (6642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fonduri europene

Proiect de 7,4 milioane de lei pentru creşterea eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană a depus marţi la ADR Nord-Est un proiect de finanţare de aproape 7,4 milioane de lei, din fonduri europene, pentru creşterea eficienţei energetice a sediului propriu, din Areni. Primarul Ion Lungu a precizat că proiectul a fost depus cu o zi înainte de termenul limită.

Recent, în şedinţa de Consiliu Local de la finele lunii septembrie, aleşii locali au aprobat documentaţia tehnico-economică a proiectului care îşi propune să transforme sediul Primăriei Suceava într-una dintre cele mai eficiente clădiri din oraş, din punct de vedere energetic.

Mai exact, prin accesarea unei finanţări europene de 1,6 milioane de euro, clădirea ar urma să fie reabilitată atât prin înlocuirea vechii tâmplării cu alta de tip termopan triplu stratificat, cu gaz inert, prin izolarea pereţilor exteriori cu saltele de vată minerală cu o grosime de 100 de mm, placarea cu casete metalice, izolarea soclului şi planşeului clădirii cu polistiren extrudat şi alte operaţiuni de izolare termică şi hidro.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă dotarea cu instalaţii şi echipamente performante, care să asigure nu doar încălzirea eficientă şi economică a clădirii, ci şi răcoarea necesară în zilele toride de vară.

Astfel, clădirea ar urma să fie dotată cu o nouă centrală termică pe gaze naturale, de 450 kw, cu funcţionare în condensaţie, montarea unei pompe de căldură de 40 kw sol-apă, demontarea caloriferelor şi înlocuirea lor cu ventiloconvectoare, montarea unui chiller de 89 kw care să asigure răcirea şi încălzirea aerului pentru instalaţia de climatizare şi ventilaţie mecanică, o centrală de tratare a aerului, dar şi cu echipamente care să optimizeze funcţionarea instalaţiilor menţionate, eventual interconectate.

În plus, clădirea Primăriei Suceava va fi dotată cu panouri fotovoltaice şi instalaţie de producere a apei calde pe bază de energie solară, iar la uşile de intrare în clădire va fi montată o instalaţie de tip perdea cu aer cald.

Recompartimentarea clădirii, dorinţă exprimată de conducerea instituţiei, nu a putut fi încadrată în proiect, dar, ca măsură de reabilitare, la nivelul subsolului se va trece la injectarea zidăriei fisurate.

„Sperăm să avem succes, deşi este o bătălie foarte mare pentru fondurile de eficienţă energetică a clădirilor instituţiilor publice. Noi suntem puţin dezavantajaţi pentru că nu avem activitate continuă, precum spitalele, de exemplu. Comparativ, la reabilitarea clădirilor rezidenţiale sunt depuse solicitări doar pentru 5% din fondurile alocate, sper ca fondurile rămase neutilizate să fie direcţionate către creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice”, a explicat primarul Ion Lungu, care îşi doreşte şi realizarea unui proiect de modernizare a sălii de şedinţe a Consiliului Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de 7,4 milioane de lei pentru creşterea eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de 7,4 milioane de lei pentru creşterea eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei