Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2017 - Anul XXII, nr. 116 (6532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La limita teritorială

Groapă de gunoi ilegală, desfiinţată de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O groapă de gunoi neautorizată, care a apărut în ultimii ani pe marginea unui drum care face legătura între comuna Ipoteşti şi municipiul Suceava, a fost desfiinţată săptămâna aceasta de autorităţile sucevene, care vor să pună stop acestui fenomen periculos.

La marginea celui mai nou cartier al Sucevei, cu un nume răsunător, Europa, pe o suprafaţă de teren de câţiva zeci de ari au fost descărcate sute de transporturi de deşeuri din construcţii, resturi vegetale, dar şi deşeuri menajere.

Pe lângă aspectul mormanelor de deşeuri aruncate pe Dealul Tătăraşi, mirosul deranjant şi faptul că reprezenta o potenţială sursă de infecţii au determinat municipalitatea să acţioneze.

„Anul trecut am reuşit să aducem aici tot mâlul fertil scos din lacurile zonei de agrement Tătăraşi. Am stabilit atunci să înierbăm această suprafaţă, dar nu am avut timpul necesar şi când am revenit aici, zona se umpluse deja de gunoaie. De aceea, am luat decizia nivelării mormanelor de deşeuri, interzicem total căratul de gunoaie aici, în plus, îngrădim şi groapa ilegală, pe aliniamentul drumului”, a declarat viceprimarul Marian Andronache.

După construirea gardului se va face o curăţare a terenului de gunoaiele ce nu se descompun, precum PET-urile, următoarea operaţiune fiind cea de înierbare.

„În ultimul timp au început să care şi foarte multe deşeuri menajere. Avem foarte multe reclamaţii de la proprietarii de case din zonă, atât de la cei din Suceava, de pe strada Petru Comarnescu, cât şi de la cei din Ipoteşti. Punem şi indicatoare de avertizare, să nu se depoziteze gunoi în zonă, amenzile pentru astfel de activităţi fiind usturătoare”, a adăugat Marian Andronache, care vrea să trimită şi Poliţia Locală să patruleze pe acolo.

Asta deoarece, inclusiv în timpul lucrărilor de desfiinţare a gropii de gunoi ilegale, în zonă au apărut maşini încărcate cu deşeuri din construcţii pe care şoferii urmau să le arunce acolo.

Teoretic, în momentul când se autorizează o construcţie sau o renovare, solicitantul trebuie să încheie un contract cu o firmă de salubrizare, pentru preluarea deşeurilor rezultate. În practică, toţi, sau aproape toţi, le aruncă pe lângă buncăre sau pe dealuri, rezultatele fiind dezastruoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Groapă de gunoi ilegală, desfiinţată de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Groapă de gunoi ilegală, desfiinţată de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei