Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2017 - Anul XXII, nr. 116 (6532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casa de Cultură a Sindicatelor

Spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc luni, 12 iunie, de la ora 19:00, spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam”, cu participarea extraordinară a actorului Constantin Codrescu. Biletele costă 30 de lei şi 20 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi pot fi achiziţionate de la secretariatul Casei de Cultură. Textul este scris de părintele Bogdan Aurel Teleanu, iar spectacolul are înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După cum ne-au spus organizatorii, „spectacolul este narat de Maria Brâncoveanu, aflată în ultima parte de viaţă la Mănăstirea Surpatele şi care ne relatează momentele principale ale martiriului soţului şi copiilor ei. Este unghiul subiectiv al unei femei foarte încercate, al unei mame care încearcă să înţeleagă planul lui Dumnezeu cu ea, cu familia ei, cu ţara ei. Ea ştie că nu mai poate face nimic pentru copiii ei în acest plan omenesc, dar doreşte să lupte pentru cauza cinstirii jertfei lor”.

 

Un spectacol pentru toate vârstele şi profesiile

Prin acest text modern şi rafinat, echipa de actori şi colaboratori îşi propune să ajungă la un public compus din toate categoriile de vârstă şi de profesii. “Avem un nivel cultural-intelectual, unul emoţional şi, desigur, unul duhovnicesc”, au spus realizatorii spectacolului. Publicului sucevean i se dezvăluie în spectacol şi portretul de excepţie al Sfântului Antim Ivireanul.

Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor „să transmită speranţa, să aducă întărire în necazuri”. Toţi realizatorii acestui spectacol au fost premiaţi cu Diploma Omagială Sfântul Antim Ivireanul, cu medalie. Coloana sonoră este foarte importantă, ca un alt personaj, „pe de-o parte fiindcă îl avem înregistrat pe Constantin Codrescu, care ne va nara din când în când, cu vocea lui caldă, inconfundabilă, fragmente din Balada Brâncovenilor, fragmente care ne vor ajuta să urmărim mai bine firul epic, vederea trecutului istoric prin ochiul prezentului, şi pe de altă parte, o coloană sonoră cu muzică bizantină”.

Din distribuția spectacolului face parte cunoscutul actor Constantin Codrescu, alături de Magda Catone, Ovidiu Cuncea, Ana Calciu, Damian Victor Oancea, Mihai Coadă, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu și Alexandru Ionescu. Vor participa, de asemenea, copii, întruchipând copiii brâncovenilor şi figuraţie. Regia: Ivona Boitan. Scenografia şi costume: Ileana Zirra. Manager de proiect: Malvina Roşu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam”.
 Vizualizări articol: 1237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei