Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2017 - Anul XXII, nr. 116 (6532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

Burse lunare şi un loc de muncă asigurat după finalizarea liceului, pentru absolvenţii învăţământului dual

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noutatea ofertei educaţionale pentru anul şcolar 2017-2018 o constituie organizarea învăţământului profesional dual. Din toamna acestui an, la solicitarea Ambro, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava va funcţiona prima clasă de învăţământ dual din judeţ, 25 de elevi urmând să fie pregătiţi pentru calificarea de operator în fabricarea celulozei şi hârtiei.

Potrivit prof. Maria Teodoreanu, directoarea Colegiului „Petru Muşat” Suceava, Ambro SA, membră a Grupului Rossmann, este cel mai important producător de hârtie şi ambalaje din carton ondulat din România, iar compania numără în prezent peste 600 de angajaţi, care produc hârtie şi ambalaje de calitate pentru clienţi din România şi Europa.

„În parteneriat cu Colegiul Tehnic <Petru Muşat>, Ambro SA pune la dispoziţia elevilor interesaţi 25 de locuri pentru calificarea Operator fabricarea şi prelucrarea celulozei şi hârtiei. Elevii care se vor înscrie la învăţământul dual din Suceava vor beneficia de o formare profesională la cele mai înalte standarde de calitate pe durata celor trei ani de pregătire”, a mai transmis Maria Teodoreanu.

Elevii înscrişi la clasa Ambro vor beneficia de: burse de studiu de 400 de lei lunar (200 de lei/lună acordaţi de Ambro SA şi 200 de lei/lună acordaţi de stat); echipament de lucru şi de protecţie gratuit; examinări de medicina muncii şi analize medicale gratuite; cursuri de formare profesională iniţială şi continuă; condiţii de practică moderne şi acces la metode şi utilaje performante.

Poate cel mai important, la finalizarea studiilor, elevii au un loc de muncă sigur.

„La finalizarea celor trei ani de studii, elevii absolvenţi ai învăţământului dual dobândesc certificat de calificare profesională pentru nivel 3 conform Cadrului naţional al calificărilor şi suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass, şi pot beneficia de oportunitatea de a fi angajaţi la operatorul economic care i-a format”, au mai arătat reprezentanţii colegiului.

Clasele de învăţământ dual sunt organizate pe baza unui parteneriat încheiat între şcoală şi un agent economic, operatorii economici urmând să asigure pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice şi alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor.

 

Oferta Colegiului „Petru Muşat”

Cât despre oferta completă a Colegiului „Petru Muşat”, aceasta mai include

specializările: tehnician proiectant CAD (28 de locuri), tehnician în turism - intensiv limbă engleză (28 de locuri), tehnician hidrometeorolog (28 de locuri) şi specializările pentru şcoala profesională: tinichigiu vopsitor-auto (14 locuri), tâmplar universal (14 locuri), sculptor intarsier (14 locuri), legător (14 locuri), bucătar (14 locuri), ospătar (chelner) - vânzător în unităţi de alimentaţie (14 locuri), frizer – coafor – manichiurist - pedichiurist (14 locuri), comerciant - vânzător (14 locuri).

De asemenea, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” oferă pentru absolvenţii de liceu 28 de locuri pentru agent turism - ghid prin şcoală postliceală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Burse lunare şi un loc de muncă asigurat după finalizarea liceului, pentru absolvenţii învăţământului dual.
 Vizualizări articol: 5636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Burse lunare şi un loc de muncă asigurat după finalizarea liceului, pentru absolvenţii învăţământului dual4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei