Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2017 - Anul XXII, nr. 116 (6532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri justificate

Un bărbat rămas infirm după ce a fost împuşcat de un coleg de vânătoare aşteaptă de şase luni să fie audiat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un teribil accident petrecut în luna noiembrie a anului trecut la o partidă de vânătoare de mistreţi s-a soldat cu mutilarea pe viaţă a unui bărbat în vârstă de 61 de ani, care a fost împuşcat accidental de un alt vânător în picior, membrul fiindu-i practic zdrobit în partea inferioară, cu tot cu genunchi şi articulaţii. Nelu Marişcaru, din Gura Humorului, şi-a pierdut piciorul şi se deplasează acum cu greutate, cu o proteză care l-a costat 7.000 de euro. Marea nemulţumire a bărbatului este că nu a fost încă audiat de poliţistul care se ocupă de dosarul său, iar în aceste condiţii omul se întreabă cât va mai trece până când dosarul va ajunge în instanţă.

 

Luat la ţintă de la aproape 50 de metri, de colegul din dreapta sa

Un grup de 11 vânători, care erau însoţiţi de 12 hăitaşi, s-a deplasat pe 27 noiembrie 2016 la o partidă de vânătoare autorizată pe Fondul de Vânătoare Nr. 46 Berchişeşti, pe raza comunei Ciprian Porumbescu. Acţiunea urmărea în principal împuşcarea a 51 de mistreţi şi, în plan secund, a unor exemplare de vulpi, incluse la categoria dăunători.

Neculai Marcel Flocea, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, cadru universitar la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, se afla într-un grup de vânători care erau în poziţie de tragere, în stand. La aproximativ 50 de metri de el, în standul de tragere, era Nelu Marişcaru, în vârstă de 61 de ani, din Gura Humorului. Ce a urmat este absolut inexplicabil pentru toată lumea.

Nelu Marişcaru, victima teribilului accident la vânătoare, ne-a relatat:

„Partida de vânătoare a început normal, s-a făcut şedinţă de protecţie a muncii ca la carte. Eram pe un drum pentru TAF-uri, unde stăteam în poziţie de tragere, în linie. El (n.r.  Neculai Marcel Flocea) era în dreapta, la vreo 48 de metri. Mai întâi a tras un vânător din stânga mea, eu m-am ridicat în picioare, rămânând pe poziţia mea, iar în momentul următor am fost împuşcat din dreapta, în piciorul stâng, la un centimetru sub rotulă”.

 

La un pas de moarte din cauza hemoragiei masive

În mod inexplicabil, Neculai Marcel Flocea l-a ochit cu arma cu lunetă şi l-a împuşcat fix în picior.

Împuşcat cu glonţ mare, pentru mistreţ, care se desface în interior, bărbatul s-a prăbuşit la pământ. Cu fractură deschisă, şoc hemoragic şi traumatic, Nelu Marişcaru se poate considera norocos că mai trăieşte. Aflat într-o zonă accidentată, a fost dus de colegii vânători pe o targă improvizată, fiind transportat în jur de 45 de minute până la ambulanţa SMURD. A fost transportat cu ambulanţa întâi la Spitalul Judeţean Suceava şi apoi transferat la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi. Când a ajuns la Iaşi, la şase ore de la momentul în care a fost împuşcat, după pierderea foarte mare de sânge, avea tensiunea extrem de mică, iar medicii i-au spus soţiei că sunt şanse mici de a fi salvat. Din fericire, ajutat probabil şi de constituţia robustă, a trecut peste moment, fiind stabilizat şi operat de urgenţă.

Fractura deschisă de la gambă, cu retenţie de glonţ, a necesitat o intervenţie chirurgicală complexă, cu o echipă de chirurgie vasculară de specialitate, chirurgie plastică şi ortopedie.

 

Ce spune bărbatul împuşcat despre colegul care l-a nenorocit

Având în vedere fractura deschisă, foarte gravă, medicii nu au avut decât varianta de a-i imputa piciorul de la genunchi în jos.

Nelu Marişcaru a fost diagnosticat cu handicap accentuat, fără însoţitor, cu o pensie de 270 de lei. Din fericire, a avut ani suficienţi pentru a putea ieşi la pensie, de la un ocol silvic privat unde lucra, astfel că nu este nevoie să trăiască doar cu 270 de lei.

Bărbatul a cheltuit deja în jur de 13.000 de euro, în special pentru proteză şi o maşină special adaptată pentru handicapul său:

„Am stat de vorbă cu domnul Flocea, regretă ce s-a întâmplat şi spune că nu îşi poate explica, a fost un moment de uluire. M-a ajutat şi cu o sumă de bani importantă, nu îi doresc să ajungă la puşcărie, însă aştept o anchetă corectă şi un proces care să se încheie într-un timp rezonabil”.

 

Poliţistul i-a adus arma şi i-a spus că îl va audia

Marea nemulţumire a bărbatului este că nu ştie mai nimic despre cursul anchetei. Dosarul se află în cercetare la poliţiştii de la Serviciul Arme al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

„Acum aproximativ două luni, un domn poliţist m-a căutat, mi-a adus arma, spunându-mi că expertiza balistică este finalizată. Mi-a spus că urmează să fiu audiat, însă totuşi au trecut şase luni de la accident şi încă nu am putut să-mi spun în detaliu punctul de vedere”, şi-a spus bărbatul nemulţumirea justificată.

 

Ancheta este în fază de urmărire penală înaintată, susţin poliţiştii 

Contactat de Monitorul de Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că în acest dosar a fost pusă în mişcare acţiunea penală, s-a realizat o expertiză balistică, iar dosarul se află în faza premergătoare înaintării către procurorul de caz, în vederea trimiterii în instanţă.

Oficialul Poliţiei a mai spus că Nelu Marişcaru urmează să fie audiat în scurt timp.  În principiu, acest dosar ar trebui să fiu unul destul de simplu şi să nu necesite prelungirea urmăririi penale. Asta pentru că modul în care s-a produs accidentul este destul de clar pentru toate părţile implicate.

 

Neculai Marcel Flocea: "Accidentele nu au o explicaţie logică"

L-am contactat pentru un punct de vedere şi pe Neculai Marcel Flocea, autorul accidentului din acea zi din luna noiembrie a anului trecut. Acesta nu a dorit să dea detalii cu privire la modul în care s-a produs nenorocirea, precizând doar că şi-a asumat ce s-a întâmplat şi că a fost vorba de un accident nefericit, „iar accidentele nu au o explicaţie logică”. El a dat de înţeles că accidentul a fost favorizat de condiţiile meteo din acea zi, dar şi de alţi factori pe care i-a detaliat în faţa anchetatorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat rămas infirm după ce a fost împuşcat de un coleg de vânătoare aşteaptă de şase luni să fie audiat.
 Vizualizări articol: 6351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un bărbat rămas infirm după ce a fost împuşcat de un coleg de vânătoare aşteaptă de şase luni să fie audiat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei