Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2017 - Anul XXII, nr. 116 (6532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O campioană justă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marele eveniment fotbalistic al sfârșitului de săptămână a fost, desigur, ultima bătălie pentru titlu în Spania. O bătălie de la distanță între Real și Barcelona. Noi, românii, avem amintiri dureroase de la începutul anilor ’90, când Realul pierdea titlul în ultima etapă, la Tenerife, deși condusese cu 2-0, unul dintre goluri fiind marcat de Gică Hagi! Sezonul viitor avea să-l găsească pe Hagi în Serie A, la Brescia romena, dar, culmea, Realul pierdea iarăși toate punctele în ultima etapă la Tenerife, și un alt titlu odată cu ele! Interesant, anul acesta Barcelona a așteptat salvarea de la două echipe care o învinseseră clar în campionat, Celta și Malaga, doar că în fotbal tranzitivitatea nu se confirmă. Oricum, probabil că momentul în care Barcelona a pierdut campionatul este înfrângerea de la Malaga, de care principalul responsabil este Neymar, eliminat la 0-1, în minutul  65, când încă nu era nimic pierdut. La trasul liniei, să reținem spusele lui Iniesta: Real este o campioană justă.

Un alt punct de interes a fost Cupa Ligii de la noi, un trofeu de consolare pentru Dinamo, care a surclasat o echipă, Timișoara, mult mai preocupată de evitarea retrogradării. Cert e că Dinamo a mai avansat un pas și jumătate  comparativ cu sezonul trecut, locul 3 față de locul 4, Cupa Ligii față de finalistă în Cupa României. La cum au decurs lucrurile, cu jucători de bază cedați la prima strigare, cu emoții la accederea în play-off, se poate spune că performanțele au depășit posibilitățile lotului. Acolo unde nu a mers cu vorba bună a lui Andone, a reușit Contra strângând șurubul. Continuitatea lui Guriță pe bancă, garanțiile cerute de el lasă loc de speranță pentru suporterii dinamoviști.

N-aș vrea să trec peste un alt fel de continuitate, una fără fisură deocamdată. Este vorba despre Hamburger SV, singura echipă care n-a retrogradat niciodată din Bundesliga. Fosta câștigătoare a Cupei Campionilor s-a târât și în acest sezon, evitând locul de baraj în ultima etapă, când i-a bătut pe cei de la Wolfsburg cu gol în minutul 88 și au făcut schimb de locuri. Ceasul ăla de pe Volksparkstadion va continua să cearnă pentru cel puțin încă un an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O campioană justă.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O campioană justă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei