Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mai 2017 - Anul XXII, nr. 116 (6532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Unul a dat Odaia Deputaţilor pe o primărie de sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nea deputatu` de prin PSD-ul vestic al ţării s-a decis să-şi agaţe tricoul de parlamentar în cui, optând pentru echipamentul de primar. Chiar în plin mandat. Şi notaţi: omul vrea primar într-un sat, nu primar în mai ştiu eu ce metropolă. Vrea primar în sat la el.

Cetăţeanul acesta de top – chiar nu contează cum îl cheamă - a mai fost primar, dar s-a lăsat, crezând că e mare sfârâială dacă o arde între şmecherii de la Bucale. Acum, că s-a eliberat din nou locul în fruntea localităţii sale mehedinţene Simian, şi-a zis să candideze la alegerile din 9 iunie. Deci, adio Parlament!

Îi urăm şi noi succes! Se vede că ”decât în Parlament codaş, mai bine-n satul tău fruntaş”. Sau, vorba poetului, ”De ce m-aţi dus de lângă voi?”

De altfel, acolo, la Bucale, nici nu era foarte activ. Stătea mai mult şi se uita, ca la o nuntă de câini, unde unul e în centrul atenţiei, iar ceilalţi stau pe margine şi privesc cu o anumită jale.

Chestiunea e că individul, chiar dacă ar fi vrut să fie activ în Odaia Deputaţilor, tot nu ar fi putut. Parlamentul e structurat ca o haită de lupi sau un stol de păsări, unde drepturile şi ieşitul în evidenţă aparţin doar masculilor şi femelelor alfa şi beta. Acolo nu faci ce vrei tu, faci doar ce îţi ordonă partidul. Aşa votezi şi nici gura nu o deschizi fără aprobare. Cei care sunt la periferia haitei sau a stolului se hrănesc ultimii, cum e în orice haită sau stol. Nu e asta frustrare, când tu te-ai dus în Parlament să îmbuci vânat mai gras?

Este logic că marile combinaţii producătoare de parale aparţin tot masculilor şi femelelor alfa şi beta din Parlament. Aşa că pe domnu` deputat - sireacă inima lui, bre! -, se cuvine să-l înţelegem. Cum să nu regrete el dulceaţa traiului de primar de comună, unde orice sunător european şi bugetar trece prin lăbuţa dumisale? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul a dat Odaia Deputaţilor pe o primărie de sat.
 Vizualizări articol: 6064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 8 voturi
Unul a dat Odaia Deputaţilor pe o primărie de sat4.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei