Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2017 - Anul XXII, nr. 106 (6522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Victime escroci

Pensionari prădaţi în timp ce două tinere îi ţineau de vorbă în bucătărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi vârstnici din Suceava, soţ şi soţie, au căzut victime unor hoţi care au lucrat în echipă. Cei doi au fost ţinuţi de vorbă de două tinere de aproximativ 20 de ani, care le-au distras atenţia cu produse pe care, chipurile, le ofereau cadou, timp în care un complice a acţionat şi a pătruns în casa lor.

Poliţia municipiului Suceava a primit sesizarea privind fapta de furt miercuri seară, în jurul orei 22.00. Elvira D., în vârstă de 74 de ani, a relatat că în aceeaşi zi, între orele 13.00 şi 15.00, la uşa locuinţei sale au bătut două tinere care s-au recomandat ca fiind distribuitoare ale unui hipermarket şi oferă produse promoţionale pensionarilor. Bătrâna de 74 de ani şi soţul ei le-au invitat pe cele două în bucătărie, unde au stat de vorbă aproximativ 20 de minute. În acest timp cele două le-au arătat oamenilor mai multe produse, dându-le de înţeles pensionarilor că le vor primi cadou. Discuţia s-a întrerupt brusc la un moment dat, când cele două individe le-au spus bătrânilor că au pensii prea mari şi nu se încadrează la promoţii.

Cei doi vârstnici au realizat abia seara că din sufrageria apartamentului a dispărut o geantă din piele în care aveau o sumă de bani. Reclamanţii au precizat că nu ştiu suma cu exactitate, însă aceasta nu era mare.

Pentru judiciariştii de la Poliţia municipiului Suceava modul de operare nu este unul nou: cele două tinere au avut rolul de a le distrage atenţia celor doi, timp în care autorul a pătruns în locuinţă şi a fugit cu geanta pe care a găsit-o în sufragerie.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru furt calificat, înregistrat cu autori necunoscuţi.

Pentru a nu cădea victime faptelor de acest gen, sucevenii sunt sfătuiţi de poliţişti să nu intre în discuţii şi să nu primească în casă persoane necunoscute care îi abordează sub fel de fel de pretexte, de regulă cu oferte avantajoase la produse sau chiar cadouri. Victimele preferate de escrocii de acest gen sunt persoanele vârstnice, care sunt mai uşor de păcălit şi care au putere de reacţie mai scăzută în cazul în care îşi dau seama că au de a face cu hoţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionari prădaţi în timp ce două tinere îi ţineau de vorbă în bucătărie.
 Vizualizări articol: 2752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pensionari prădaţi în timp ce două tinere îi ţineau de vorbă în bucătărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei