Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2017 - Anul XXII, nr. 106 (6522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Locuri la concurs

Care este oferta Universităţii din Suceava pentru admiterea din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oferta Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) pentru admiterea din acest an cuprinde 1.175 de locuri bugetate la licenţă şi 540 de locuri la programele de masterat, acestora adăugându-li-se locurile destinate romilor, cetăţenilor moldoveni şi românilor din diasporă.

Cât priveşte locurile cu taxă, la programele de licenţă sunt disponibile 1.410, iar la masterat – 940.

Comparativ cu anul trecut se înregistrează o creştere a numărului de locuri bugetate alocate de Ministerul Educaţiei Universităţii sucevene, atât la programele de licenţă, cât şi la cele de masterat (1.100 de locuri bugetate în 2016 şi 506 locuri la master). 

Facultăţile au stabilit ca admiterea din acest an să se facă pe baza notelor obţinute la examenul de bacalaureat, examenul maturităţii fiind decisiv pentru viitorii candidaţi.

Admiterea de la Universitatea din Suceava se organizează în două sesiuni: 10-28 iulie 2017 şi 6-20 septembrie 2016.

Programele de studiu, calendarul complet, criteriile de admitere şi taxele propuse de USV pot fi consulate la www.admitere.usv.ro.

 

Cifra de şcolarizare

La fel ca în anii precedenţi, cele mai multe locuri bugetate de la licenţă, peste 200, au fost repartizate Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC), iar specializarea Calculatoare a primit cele mai multe locuri subvenţionate de la nivelul întregii universităţi – 65. Locuri multe au primit şi specializările Automatică şi informatică aplicată şi Electronică aplicată, din cadrul aceleiaşi facultăţi.

Locuri multe subvenţionate – 56 – sunt scoase la concurs la specializarea Silvicultură, facultatea cu acelaşi nume dispunând şi de 26 de locuri bugetate la specializarea Economie şi protecţia mediului.

Doar 15 locuri sunt disponibile pentru candidaţii care vor la Drept, specializarea din cadrul noii Facultăţi de Drept şi Administraţie Publică. Acestea sunt suplimentate de 60 de locuri cu taxă.

Facultatea de Inginerie Alimentară dispune de 105 locuri fără taxă, câte 35 pentru fiecare specializare a facultăţii (Ingineria produselor alimentare, Controlul şi expertiza produselor alimentare şi Protecţia consumatorului şi a mediului).

Absolvenţii ciclului liceal care se pregătesc de admiterea în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a USV au la dispoziţie 112 locuri subvenţionate de stat, cele mai multe la specializarea Educaţie fizică şi sport.

Candidaţii care vor să urmeze cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică au la dispoziţie 170 de locuri subvenţionate, cele mai multe alocate specializărilor Informatică economică – 32, Finanţe şi bănci - 20 şi Afaceri internaţionale – 20.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării sunt scoase la concurs 158 de locuri bugetate, cele mai multe la Limba şi literatura română  - Franceză/Germană/Spaniolă/Italiană – 48 de locuri bugetate şi Limba şi literatura engleză – Germană/Română – 50 de locuri.

La Facultatea de Istorie şi Geografie figurează 145 de locuri fără taxă şi 140 de locuri cu taxă, cele mai multe locuri subvenţionate fiind la Geografia turismului (41).

Tinerii care vor să opteze pentru unul din cele trei programe ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management au la dispoziţie 90 de locuri bugetate şi 30 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri subvenţionate sunt la specializarea Tehnologia construcţiilor de maşini (40).

Pentru Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, programul Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, au fost alocate 42 de locuri bugetate şi 58 de locuri cu taxă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care este oferta Universităţii din Suceava pentru admiterea din acest an.
 Vizualizări articol: 2859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Care este oferta Universităţii din Suceava pentru admiterea din acest an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei