Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2017 - Anul XXII, nr. 106 (6522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Formare profesională

45 de elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au efectuat stagii de practică în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava derulează în anul şcolar 2016-2017 proiectul de mobilitate de formare profesională a elevilor “Students Training through Erasmus Plus” (STEP). În cadrul acestui proiect, au fost selectaţi 45 de elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava (15 elevi din clasele X-XI de la profilul electronică-automatizări, 15 elevi din clasele X-XI de la mecatronică şi 15 elevi din clasele X-XI de la şcoala profesională - mecanic auto), elevi care au participat la un stagiu de practică de două săptămâni în Germania. Partenerul din Germania a fost organizaţia VITALIS Betreuungsgesellschaft für Modellprojekte mbH, din Schkeuditz/Leipzig, organizaţie cu multă experienţă în domeniul proiectelor de acest gen.

Directoarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Tatiana Hladiuc, a explicat că acest proiect vine ca un răspuns la nevoia de pregătire practică de specialitate la standarde europene a elevilor, „pregătindu-i astfel pentru o integrare mai facilă pe piaţa muncii şi oferindu-le o şansă în plus în dezvoltarea carierei lor profesionale”. Obiectivele principale ale proiectului sunt: îmbunătăţirea competenţelor cheie şi a competenţelor tehnice generale prevăzute de standardele de pregătire profesională, îmbunătăţirea competenţelor lingvistice de comunicare în limba engleză, îmbunătăţirea competenţelor personale ale elevilor şi formarea unei atitudini pozitive faţă de muncă.

 

Primul stagiu de pregătire, calificarea mecanic auto

Primul stagiu de pregătire s-a derulat în perioada 13-24 martie, fiind format din elevi de la şcoala profesională – calificarea mecanic auto, însoţiţi de profesoarele Violeta Iacentiuc şi Cătălina Tanasă. Cei 15 elevi şi-au dezvoltat competenţele profesionale în domeniu, învăţând practic despre identificarea cauzelor posibile asociate funcţionării defectuoase a echipamentelor automobilului; identificarea parametrilor de diagnosticare a componentelor automobilului; utilizarea documentaţiei tehnice şi realizarea lucrărilor de mentenanţă a automobilului. De asemenea, elevii - viitori mecanici auto - au avut oportunitatea de a vizita fabrica de automobile BMW din Leipzig, experienţă de neuitat pentru fiecare dintre ei.

 

Pregătire şi evaluare

Cel de al doilea flux din cadrul proiectului, derulat în perioada 3-14 aprilie, a cuprins 30 de elevi de liceu, 15 de la profilul mecatronică şi 15 de la profilul electronică-automatizări, însoţiţi de profesoarele Liliana Pătuleanu, Cristina Roibu, Monica Lepcaliuc şi de profesorul Ionuţ Românu. Elevii de la mecatronică au efectuat în principal măsurări tehnice, legate de funcţionarea automobilelor, iar cei de la electronică-automatizări au realizat practic circuite electronice. Ambele grupe au avut ocazia să se familiarizeze şi să lucreze în atelierele Vitalis cu modernele imprimante 3D, obţinând diferite produse utilizând softul aferent acestor imprimante.

La sfârşitul fiecărui stagiu de pregătire derulat organizaţia de primire a evaluat individual fiecare participant, pe baza observaţiilor din timpul activităţilor practice şi a probei de evaluare finale din ultima zi de stagiu. În urma evaluării şi a validării competenţelor dobândite, participanţii au primit un certificat de participare şi documentul Europass Mobility în care sunt precizate competenţele profesionale asimilate.

 

Elevii cu stagii de pregătire în Germania au şanse sporite de angajare după terminarea studiilor

Elevii şi profesorii însoţitori au avut ocazia să viziteze în timpul liber oraşele Leipzig, Berlin şi Dresda, luând astfel contact direct cu civilizaţia şi cultura germană, aceste experienţe contribuind la îmbogăţirea bagajului cultural şi la formarea unei atitudini pozitive faţă de valorile europene. După cum ne-a declarat profesoara Violeta Iacentiuc, coordonatoarea proiectului, „elevii beneficiari ai proiectului STEP au competenţe tehnice şi personale mult îmbunătăţite şi deci vor avea şanse sporite de angajare după terminarea studiilor. Dorim ca prin proiectul nostru să dăm un exemplu de bune practici tuturor liceelor de profil tehnic, prezentând beneficiile acestor programe europene de formare profesională pentru elevi – Erasmus Plus KA1“.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 45 de elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au efectuat stagii de practică în Germania.
 Vizualizări articol: 3626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
45 de elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au efectuat stagii de practică în Germania5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei