Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2017 - Anul XXII, nr. 106 (6522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Elevi de la Cajvana, premiaţi la Olimpiada Micilor Bancheri, ediţia a IV-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana, din clasa a III-a C, îndrumaţi de prof. înv. primar Lidia-Loredana Seserman, au participat vineri, 5 mai, la etapa naţională a Concursului naţional de educaţie financiară Olimpiada Micilor Bancheri, la Bucureşti. La secţiunea proiecte, elevele sucevence Andreea Bucşa, Denisa Chindriş şi Elisabeta Lungu au obţinut unul dintre premiile speciale, pentru creativitate, cu jocul de cărţi ,,Guvernatorul”.

Ligia Georgescu-Goloşoiu, consilier BNR, doctor în economie şi coordonator al grupului de lucru, care a realizat programa şcolară la Educaţie financiară și autorul auxiliarelor curriculare pentru educaţie financiară, a fost încântată de jocul conceput de copiii ce au reprezentat judeţul Suceava şi a promis că îi va ajuta la omologarea lui şi îl va distribui ca material didactic la clasele unde se predă opţionalul Educaţie financiară. Jocul de cărţi expus în cadrul expoziţiei a ajuns și la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Cei mai buni 120 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a din ţară au avut ocazia să îşi demonstreze dibăcia şi cunoştinţele dobândite la opţionalul de Educaţie financiară. Micuţii şi-au început ziua într-o atmosferă tensionată pentru unii, relaxantă pentru alţii, specifică sălii de concurs. Au avut de susţinut proba scrisă, o adevărată provocare pentru ei. Ei au avut de rezolvat trei tipuri de subiecte: un subiect de monedă, schimb valutar şi atenţie, analiza veniturilor şi cheltuielilor, un subiect de calcul matematic şi o compunere, un subiect referitor la alegerea înţeleaptă, <O întâlnire cu Îngerul Inspiraţiei şi al Soluţionării Problemelor>”, a declarat Lidia-Loredana Seserman.

Emoţiile şi suspansul aflării rezultatelor de la sfârşitul zilei nu i-au împiedicat pe elevi ca după susţinerea probei scrise să îşi recapete zâmbetul şi să se bucure de o minunată zi. Cu speranţa că vor fi câştigători, au vizitat Master Card, BRD şi Alpha Bank, au pus întrebări şi au aflat răspunsuri la curiozităţile avute, au dat interviuri la radio şi TV, au urcat pe scenă şi s-au bucurat de premii şi cadouri. „Am retrăit momentele decernării premiilor, emoţii, alături de copiii mei, în aula unei facultăţi prestigioase, Universitatea Româno-Americană. Am participat la o manifestare de o calitate excepţională, cu o organizare impecabilă, cu iniţiatori şi parteneri de o înaltă ţinută, cu gazde primitoare, cu oameni deschişi şi superimplicaţi în susţinerea educaţională a copiilor. Chiar dacă la examenul scris nu s-au numărat printre câştigători, le felicit pe fetele mele participante la această competiţie. Anul viitor vor fi în clasa a IV-a, vom parcurge a doua oară manualul de Educaţie financiară şi culegerea Clubul Micilor Bancheri şi ne vom întoarce mai pregătiţi”, a completat Lidia-Loredana Seserman. Ea le mulţumeşte Ligiei Georgescu-Goloşoiu, consilier BNR şi preşedinta Asociaţiei pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, pentru şansa oferită, şi conducerii Liceului Tehnologic Cajvana, pentru că a sprijinit-o să se numere printre reprezentanţii celor 40 de şcoli din ţară participante la această competiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Cajvana, premiaţi la Olimpiada Micilor Bancheri, ediţia a IV-a.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Cajvana, premiaţi la Olimpiada Micilor Bancheri, ediţia a IV-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei