Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2017 - Anul XXII, nr. 106 (6522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preocupare

Deputatul Mihalescul, interesat de situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul este interesat de situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. În acest sens parlamentarul liberal i-a interpelat pe ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale şi pe cel al Educaţiei Naţionale, Lia Olguţa Vasilescu, respectiv Pavel Năstase, de la care vrea să afle câte acţiuni de monitorizare a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă afară au întreprins anul trecut direcţiile judeţene pentru protecţia copilului şi ce acţiuni au efectuat inspectoratele şcolare judeţene în vederea sprijinirii acestor copii pentru a frecventa constant şi fără întreruperi cursurile şcolare. Totodată, Mihalescul vrea să ştie care sunt estimările instituţiilor din subordinea celor două ministere cu privire la numărul de copii care se află în situaţii de risc şi care nu figurează în evidenţele oficiale şi nu sunt monitorizaţi. Deputatul liberal a arătat că potrivit datelor statistice existente, peste 100.000 de copii au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. Mai mult, pentru aproximativ 20.000 de copii, ambii părinţi sunt plecaţi din ţară perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

„Începând cu anul 2009, legislaţia cu privire la ocrotirea drepturilor copiilor aflaţi în risc social sau care se află în situaţia absenţei unuia dintre părinţi sau chiar a ambilor părinţi a evoluat favorabil, autorităţile publice abilitate cu protecţia drepturilor copilului au căpătat competenţe suplimentare. Mai mult, semnalarea oricărui copil aflat în situaţie de risc social sau a oricărui părinte care părăseşte ţara pentru o perioadă îndelungată a devenit o obligaţie, atât a părinţilor, cât şi a autorităţilor care ar trebui să monitorizeze evoluţia acestor copii sau care intră în contact direct cu ei. Din păcate, deşi cadrul normativ este adaptat situaţiei actuale şi este destul de adecvat unei monitorizări corecte şi eficiente a situaţiei copiilor sau elevilor, cea mai mare parte a acestora au reale dificultăţi în a se dezvolta corespunzător şi mai ales a frecventa cursurile şcolare. Având în vedere faptul că Legea 257/2013 obligă nu numai reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului la o responsabilitate superioară faţă de viaţa acestor copii, ci toate instituţiile, inclusiv reprezentanţii unităţilor preşcolare şi şcolare, avem nevoie de unele clarificări ca să avem certitudinea că situaţia este sub control”, a explicat Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Mihalescul, interesat de situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.
 Vizualizări articol: 2106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Mihalescul, interesat de situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei