Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2017 - Anul XXII, nr. 106 (6522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reparaţii întârziate

Drumuri naţionale importante din Suceava, pline de gropi care pun în pericol siguranţa traficului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei drumuri naţionale importante care străbat judeţul Suceava înregistrează degradări importante, care pot pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere. Concluzia îi aparţine chiar Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care reclamă că firma din Suceava care are contract de întreţinere a drumurilor respective a ignorat ordinul dat pentru refacerea porţiunilor degradate încă de la finele lunii aprilie. Este vorba de trei drumuri aflate în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc. Printre ele şi DN 17B, de la Vatra Dornei spre Neamţ, drumul pe care zeci de şoferi exasperaţi de gropi au organizat un protest săptămâna trecută.

 

Trei drumuri naţionale întinse şi circulate

Cele trei drumuri la care facem referire sunt DN 17B, de la Vatra Dornei spre Borca – Neamţ, DN 2E Fălticeni – Păltinoasa – Cacica - Marginea - Vicov şi DN 17A Câmpulung Moldovenesc – Rădăuţi, prin Pasul Palma. Aşadar, trei drumuri naţionale întinse şi circulate, de importanţă majoră.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a transmis că pentru activitatea de întreţinere a acestor drumuri au fost semnate contracte de prestare servicii cu firma Fibracis Grup SRL Suceava.

Aceste lucrări de întreţinere fac referire la cunoscutele plombe cu care drumurile sunt cârpite după fiecare sezon rece, o soluţie pe care foarte mulţi şoferi o contestă.

În data de 4 mai, printr-un comunicat oficial, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat că firma Fibracis a primit ordin de începere a lucrărilor de refacere a porţiunilor degradate de pe cele trei drumuri naţionaledin data de 26 aprilie, încă acesta a fost ignorat.

„Din această cauză, drumurile naţionale DN 17B, DN 2E, DN 17A înregistrează şi la această dată degradări care pot pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere”, au precizat oficialii de la Drumuri Naţionale.

 

Lucrări de întreţinere abia începute, în cazul unui singur drum 

Între timp, firma s-a prezentat pentru predarea amplasamentului pe sectorul degradat aferent DN 17B, primele lucrări de întreţinere fiind programate din data de 8 mai.

Aşadar, aproape de mijloc de mai, abia au fost demarate lucrări de întreţinere pe unul din cele trei drumuri naţionale importante pe care firma suceveană şi-a luat obligaţia de a le întreţine. 

Lucrările de întreţinere periodice contractate vor consta în executarea de diferite covoare asfaltice, precum şi tratamente bituminoase.

 

Șoferii sătui de gropi de ani de zile cer modernizarea capitală a DN 17B

Săptămâna trecută, pe 5 mai, pe DN 17B, între localităţile Crucea şi Chiril, aproape 80 de maşini au circulat timp de două ore cu viteze reduse, în coloană, pentru a protesta faţă de starea deplorabilă în care se află drumul. Șoferii cer ca porţiunea cea mai degradată, circa 14 kilometri, de la Crucea la Chiril, pe Valea Bistriţei, prin Zugreni, în una dintre cele mai frumoase şi pitoreşti zone de munte ale judeţului, să fie modernizată capital, cârpelile, adică lucrările de întreţinere, dovedindu-se ineficiente.

Dorin Rusu, primarul comunei Crucea, a subliniat faptul că din anul 1980 şi până în prezent, pe acest tronson nu au mai fost realizate lucrări de reabilitare şi modernizare, ci doar plombări ale gropilor, care în fiecare an sunt din ce în ce mai mari şi mai multe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumuri naţionale importante din Suceava, pline de gropi care pun în pericol siguranţa traficului.
 Vizualizări articol: 6269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Drumuri naţionale importante din Suceava, pline de gropi care pun în pericol siguranţa traficului4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei