Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2017 - Anul XXII, nr. 106 (6522)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De viitor

A început construcţia punctelor de încărcare pentru vehicule electrice la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Suceava au demarat în ultimele zile lucrările de amenajare a locaţiilor pentru montarea staţiilor de încărcare vehicule electrice, lucrări care fac obiectul unuia din contractele încheiate în cadrul proiectului cu finanţare elveţiană ”Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde”. Acest contract din cadrul proiectului a fost semnat pentru furnizarea staţiilor de încărcare şi efectuarea lucrărilor care ţin de amenajarea locului de montare a acestora şi realizarea branşamentului electric.

În afara acestui contract, în cadrul proiectului vor mai fi derulate alte două contracte, pentru achiziţionarea unor biciclete electrice, precum şi a unor maşini electrice mono volum şi a două autospeciale electrice, care vor fi administrate toate de Primăria municipiului Suceava.

 

Staţiile de încărcare vor fi montate în puncte care să acopere întreg municipiul

Locaţiile în care vor fi montate aceste staţii de încărcare au fost astfel alese încât să fie uşor accesibile şi să acopere zonele mai importante ale municipiului. De asemenea s-a luat în calcul faptul că aceste staţii de încărcare trebuie montate şi în apropierea parcărilor de reşedinţă ale cetăţenilor, precum şi în parcările subterane. În montarea unei asemenea staţii de încărcare trebuie ţinut cont de faptul că ea nu trebuie să blocheze un loc de parcare, se montează în zona trotuarului şi trebuie să aibă în preajmă două locuri de parcare amenajate, pe care pot staţiona simultan două maşini electrice în timpul încărcării. Staţia se instalează pe o fundaţie-soclu din beton, iar după aducerea branşamentului electric subteran în zonă, urmează montarea staţiei propriu-zise, care se racordează apoi la un dispecerat central de monitorizare, care are în fiecare moment control asupra funcţionării staţiei. Încărcarea vehiculului se face cu ajutorul unui card, la activarea căruia se deschide priza la care se conectează acumulatorul maşinii electrice.

 

Construcţia celor 28 de staţii de încărcare va fi finalizată până la sfârşitul anului

În cadrul proiectului la Suceava vor fi construite două tipuri de staţii de încărcare, 14 dintre acestea vor fi cu încărcare rapidă, iar celelalte vor folosi o încărcare standard. Deosebirea dintre cele două tipuri o va reprezenta diferenţa de putere şi de durată de încărcare. În funcţie de capacitatea acumulatorului maşinii, încărcarea acestuia se va putea face într-un interval de timp de două până la şase ore printr-o încărcare rapidă şi va avea nevoie de un interval de patru până la 12 ore printr-o încărcare standard. Construcţia staţiilor va fi realizată de firma Loial Impex Suceava, care a câştigat licitaţia, prima staţie având deja amenajate fundaţia şi branşamentul în zona parcării blocurilor ANL din spatele staţiei de benzină OMV, de pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

Alte staţii de încărcare vor fi construite în zona Romtelecom din cartierul Obcini, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona restaurantului Nistru, în parcarea şi în zona garajului Primăriei Suceava, în zona Direcţiei Domeniului Public de pe strada Universităţii, în parcări de reşedinţă de pe străzile Alexandru cel Bun şi Samuil Isopescu şi pe strada Ştefan cel Mare, în zona BCR. Alte trei staţii de încărcare vor fi amplasate în cele două parcări subterane din zona centrală a municipiului, una în parcarea de la Piaţa Mare, alte staţii se vor afla pe străzile Zamca, Mărăşeşti, în parcarea Iulius Mall, în apropierea gărilor Burdujeni şi Iţcani, în zona clădirii primăriei din Burdujeni, în parcările blocurilor ANL Burdujeni, la magazinul Bucovina şi în zona OMV Bazar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început construcţia punctelor de încărcare pentru vehicule electrice la Suceava.
 Vizualizări articol: 4392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A început construcţia punctelor de încărcare pentru vehicule electrice la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei