Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2017 - Anul XXII, nr. 88 (6504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Online

Siguranţa copiilor, o prioritate la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni s-au derulat o serie de activităţi care au avut în vedere creşterea nivelului de siguranţă a elevilor în mediul online, promovarea utilizării într-un mod cât mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe internet.

Tema siguranţei elevilor în mediul online a fost abordată mai întâi în faţa Consiliului Profesoral al şcolii de lt. col. Iulian Macovei, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, care a atras atenţia asupra unor aspecte care vizează comportamentul tinerilor ca urmare a capcanelor în care sunt prinşi de jocurile din mediul virtual. În acelaşi timp, poliţiştii de proximitate, reprezentaţi de agentul Gabriel Ursu, împreună cu o echipă a Inspectoratului de poliţie Judeţean Suceava, condusă de comisarul Ionuţ Epureanu, au avut discuţii cu elevii claselor V-VIII, mesajul comun fiind acelaşi - creşterea siguranţei şi responsabilizarea asupra pericolelor lumii virtuale. Discuţiile au avut ca suport o serie de filme educative privind criminalitatea online şi modalități de prevenire a acesteia.

În cadrul Lectoratului cu părinţii au fost invitaţi preotul Teodor Brădăţanu şi o echipă a Organizaţiei Salvaţi Copiii, filiala Suceava, formată din preşedintele organizaţiei, Camelia Iordache, şi voluntarii Mădălina şi Nicu, ocazie cu care siguranţa navigării pe internet a fost abordată şi din perspectiva dimensiunii religioase.

Prof. Brînduşa Nisioi, director adjunct al Şcolii Gimnaziale „Al.I. Cuza”, ne-a declarat: „Prin vocea părintelui Brădăţanu şi a doamnei Iordache, atât cadrele didactice, cât şi părinţii participanţi au fost conştientizaţi o dată în plus cât de importantă este comunicarea cu copilul, dar mai ales cât de important este ca aceştia să petreacă cât mai mult timp cu copilul, să-l înţeleagă şi să-l implice în activităţile de zi cu zi, lucru care ar diminua perioada pe care copilul o petrece în lumea virtuală, lume în care cei mai mulţi îşi găsesc un refugiu şi o compensare a lipsei de atenţie şi afecţiune din partea familiei. Echipa de la Salvaţi Copiii a venit cu exemple concrete şi le-a oferit părinţilor resurse care le-ar putea fi de folos în sporirea gradului de siguranţă în ceea ce priveşte accesarea de către copil a internetului (ctrl_Ajutor, esc-Abuz, mărci ale programului Ora de Net)”.

Prin realizarea acestor activităţi, conducerea Şcolii Gimnaziale „Al.I. Cuza” doreşte să devină un promotor al siguranţei pe internet şi să vină în sprijinul cadrelor didactice, al părinţilor, dar mai ales al elevilor, care constituie segmentul cel mai expus din acest punct de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siguranţa copiilor, o prioritate la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siguranţa copiilor, o prioritate la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei