Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2017 - Anul XXII, nr. 88 (6504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat controale de Paște

Amenzi de peste 26.000 de lei și aproape 200 de kilograme de produse confiscate de inspectorii sanitar-veterinari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a anunțat că în urma acțiunilor de control din perioada sărbătorilor Pascale, care au avut ca scop prevenirea aparițiilor toxiinfecțiilor alimentare, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 26.000 de lei și confiscate aproape 200 de kilograme de produse alimentare.

Doctorul Dănuț Corneanu, din cadrul DSVSA Suceava, a arătat că în perioada premergătoare sărbătorilor au fost controlate în total 237 de unități, fără a se fi înregistrat abateri foarte grave.

Au fost aplicate 28 de avertismente și 22 de amenzi în valoare de 26.836  lei.De asemenea, au fost confiscate 196 de kilograme de produse alimentare, pentru lipsa documentelor de proveniență sau manipulare necorespunzătoare a mărfii.

Printre deficiențele constatate, pentru care s-au dat amenzi, se mai numără: manipularea produselor alimentare de origine animală cu încălcarea normelor de igienă, mici deficiențe structurale  - pereți cu exfoliere parțială, lipsa produselor de igienizare a mâinilor, etichetare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, lipsă documente de proveniență, etichetare necorespunzătoare a cărnii de pasăre.

DSVSA Suceava a realizat în această perioadă și o cuantificare a mieilor sacrificați: în abatoarele autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare au fost sacrificați 3.818 miei, în timp ce alți 57 au fost sacrificați la patru stâne din jurul Sucevei care au avut deschise centre de sacrificare locale autorizate sanitar-veterinar.

Doctorul Corneanu a reiterat apelul către consumatori cu privire la locurile de unde cumpără produse din carne.

„Recomandăm populației ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine animală să nu se facă din spații improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau din sistemul de vânzare stradal, între blocuri sau din portbagajele mașinilor, locuri în care nu are cum fi asigurată o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare”, a declarat doctorul Corneanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 26.000 de lei și aproape 200 de kilograme de produse confiscate de inspectorii sanitar-veterinari.
 Vizualizări articol: 2103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste 26.000 de lei și aproape 200 de kilograme de produse confiscate de inspectorii sanitar-veterinari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei