Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2017 - Anul XXII, nr. 88 (6504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără decontare

Personalul didactic din Păltinoasa şi Volovăţ îşi achită naveta din propriul buzunar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile locale din Păltinoasa şi Volovăţ nu au cuprins în bugetele locale sumele necesare decontării navetei cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar. De cealaltă parte, majoritatea unităţilor administrative-teritoriale din judeţ au achitat integral aceste sume. Sunt şi localităţi unde există întârzieri de maxim două luni, dar sumele au fost cuprinse în bugetul local şi vor fi achitate la zi.

Prof. Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, a menţionat că ”legat de decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic şi didactic auxiliar, centralizând situaţia la nivelul judeţului, am constatat faptul că doar două unităţi administrativ-teritoriale, comunele Păltinoasa şi Volovăţ, nu au decontat niciodată aceste sume, deşi personalul didactic şi didactic auxiliar este îndreptăţit să le primească încă din iulie 2015, conform HG 569/2015”. Acesta a menţionat că a înaintat aceste situaţii Instituţiei Prefectului, cu speranţa că, în şedinţa Comisiei de Dialog Social – Subcomisia învăţământ din luna mai 2017, se vor găsi soluţii pentru decontarea cheltuielilor privind naveta personalului didactic şi didactic-auxiliar în comunele Păltinoasa şi Volovăţ.

„Din 2015, practic, primăriile sunt obligate prin lege să deconteze cheltuielile de navetă. Unde acestea nu se achită se invocă lipsa banilor”, a mai completat Giani Leonte.

 

Primarul din Păltinoasa infirmă centralizările sindicaliştilor

Primarul comunei Volovăţ, Ioan Vicol, a specificat că nu au fost prinse sumele pentru navetă nici în 2016, nici în 2017, pentru că bugetul comunei nu a fost unul generos, dar şi pentru că navetiştii au de parcurs distanţe scurte pentru a ajunge la şcoală.

„Profesorii fac până la şcoală 3, 4 kilometri, majoritatea fiind din Rădăuţi. Sunt distanţe foarte mici. Avem două cadre care vin din Gălăneşti şi Vicov, acolo sunt într-adevăr distanţe mari. Dacă va fi buget, vom prinde şi decontarea navetei”, a explicat Ioan Vicol.

Cât despre decontarea navetei oamenilor şcolii din Păltinoasa, primarul comunei, Eduard Wendling, a precizat că nu a primit nici o solicitare de decontare a navetei, nici un document oficial în care să fie specificate sumele necesare.

„Pe adresa primăriei nu au fost înaintate documente pentru decontarea navetei. Când am făcut bugetul nu a fost nici o solicitare, nici o adresă. Nu înţeleg de ce figurăm pe lista neagră a celor care nu respectă legea”, a arătat Eduard Wendling.

Personalul din învăţământ care face naveta trebuie să îşi înregistreze lunar la secretariatul unităţii de învăţământ cererea prin care solicită decontarea navetei, copie după actul de identitate şi actele justificative (abonamente, bilete de călătorie etc.)”. Acestea se centralizează la şcoală şi ulterior se înaintează către primării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personalul didactic din Păltinoasa şi Volovăţ îşi achită naveta din propriul buzunar.
 Vizualizări articol: 1962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personalul didactic din Păltinoasa şi Volovăţ îşi achită naveta din propriul buzunar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei