Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2017 - Anul XXII, nr. 88 (6504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de dezvoltare personală

„Atelierele cunoașterii”, ediția a V-a, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic „Petru Mușat’ Suceava a organizat sâmbătă, 8 aprilie, cea de-a V-a ediție a proiectului de dezvoltare personală „Atelierele cunoașterii”. La buna desfăşurare a activităţii au contribuit Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Suceava – Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Suceava, în parteneriat cu Consiliul Școlar al Elevilor (CŞE) de la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava. Programul atelierelor a cuprins activități susținute de membrii CJE Suceava, CȘE - Colegiul Tehnic „Petru Mușat’ Suceava și "Salvați Copiii" – filiala Suceava. În cadrul workshop-ului, participanții s-au familiarizat cu concepte precum comunicarea organizațională și interpersonală, misiunea și profilul unui lider, au decodificat conotația termenului de leadership, au dezbătut cauzele, consecințele și soluțiile conflictelor și au tatonat mult discutatul subiect al uniformelor școlare într-o manieră ambivalentă (din postura de elevi și profesori). De asemenea, acestora nu le-au rămas străine teme precum: rolul proiectelor în dezvoltarea consiliilor școlare, importanța activităților de teambuilding și petrecere a timpului liber, pericolul bullying-ului - un fenomen prezent în școlile românești.

 

Activităţi de cunoaştere şi comunicare

Departe de a fi o întâlnire exclusiv informativă, voluntarii au reușit să împletească sesiunile axate în principal pe transmiterea de informații într-o țesătură non-formală care a cuprins activități de spargere a gheții, de cunoaștere, consolidare a grupului, comunicare verbală, non-verbală și paraverbală, comunicare asertivă. Dintre acestea, merită a fi amintite: „Surpriza din balon”, „Legături”, „Să te auzim!”, „Să ne cunoaștem!”. Prof. Alina Crețu, una dintre organizatoarele evenimentului, alături de prof. Tatiana Vîntur, prof. Irina Biciușcă, prof. Daniela Vîrvara, ne-a spus că „Atelierele cunoașterii” este un proiect de dezvoltare personală inițiat de inspector pentru educație permanentă din cadrul IŞJ Suceava, prof. Tatiana Vîntur. „Proiectul se adresează membrilor Biroului Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Suceava, reprezentanților Consiliilor Școlare ale Elevilor din municipiul Suceava și zona limitrofă (Dumbrăveni, Cajvana, Dolhasca), dar atelierele sunt deschise tuturor elevilor care vor să-și petreacă în mod constructiv și antrenant câteva ore alături de colegii lor. Acesta își propune să le formeze participanților abilități atât de necesare în dubla lor calitate de elevi și reprezentanți ai elevilor”, a declarat prof. Alina Crețu.

 

Colaborare, competiţie, fairplay

Noutatea proiectului constă în faptul că persoanele - resursă sunt recrutate din rândurile membrilor Birourilor Consiliilor Școlare. În consecință, afirmația că „Atelierele cunoașterii” este un proiect cu tineri și pentru tineri nu este o figură de stil, ci desemnează o realitate care se întâmplă la judeţul Suceava de câțiva ani „cu discreție, drag de elevi, și de lucruri utile duse la bun sfârșit”. De la „Atelierele cunoașterii” elevii pleacă acasă nu numai cu un bagaj de informații și abilități și cu voie bună, ci și cu prieteni noi pe care i-au cunoscut dincolo de ecranul monitorului sau al telefonului mobil. Organizatorii evenimentului au concluzionat care sunt beneficiile acţiunii de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava: participarea elevilor la activități (re)creative bazate de comunicare și interrelaționare, dezvoltarea competențelor de comunicare eficientă într-un cadru non-formal; cultivarea spiritului de colaborare, competiție și fairplay; încurajarea afirmării inteligențelor multiple; recompensarea elevilor participanţi prin oferirea de diplome și nu în ultimul rând faptul că „Atelierele cunoașterii” și-au găsit în sfârșit sloganul potrivit: “De te-ntrebi cine ești, A.C-el <eu> aici găsești”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Atelierele cunoașterii”, ediția a V-a, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Atelierele cunoașterii”, ediția a V-a, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei