Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2017 - Anul XXII, nr. 88 (6504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă plătită scump

Șoferiţă trimisă în judecată după ce a provocat moartea soţului: a depăşit pe linia continuă, cu o maşină cu volan pe dreapta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de numai 22 de ani a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, la doi ani şi jumătate după ce a provocat un accident în care a murit chiar soţul său. Tragedia cumplită s-a petrecut în august 2014. Tânăra a intrat în depăşire cu Mercedesul pe care îl conducea pe linia continuă, fapt cu atât mai grav cu cât maşina era cu volan pe dreapta, ceea ce i-a redus la maximum vizibilitatea.

Adina Gabriela Prisacariu, din satul Slobozia Sucevei, comuna Grănicşeti, mai este trimisă în judecată într-un alt dosar, după ce a condus fără permis şi a mai provocat un accident, şi, în plus, a fost şi condamnată pentru contrabandă, fără ca pedeapsa să fie încă definitivă.

 

O depăşire fatală pentru soţul tinerei, care era pe scaunul din stânga-faţă

Zilele trecute, după doi ani şi jumătate de anchetă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au considerat că au lămurit toate datele de anchetă şi au dispus trimiterea în judecată a Adinei Gabriela Prisacariu, pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Pe 1 august 2014, tânăra, pe atunci în vârstă de 20 de ani, proaspăt căsătorită cu Dragoş, în vârstă de 25 de ani, conducea un Mercedes E-Klasse cu volan pe dreapta, pe DN 29 Suceava-Botoşani. Nenorocirea s-a produs în zona de ieşire din comuna Dumbrăveni spre Botoşani.

Din cercetări a rezultat că tânăra s-a angajat în depăşirea unui microbuz, în zona de acţiune a indicatorului „depăşirea interzisă”, pe un sector de drum în linie continuă, cauză din care a intrat în coliziune frontală cu un vehicul greu care circula regulamentar, din sens opus. În urma impactului deosebit de violent, Dragoş, tânărul de 25 de ani, care era pe locul din stânga-faţă, nu a avut nici o şansă, murind pe loc. Adina a suferit şi ea mai multe leziuni, dar a scăpat cu viaţă.

 

A intrat în depăşirea a patru vehicule, pe linia continuă, deşi vizibilitatea era minimă

În baza probelor de la dosar, în special a expertizei privind modul în care s-a produs accidentul, procurorii au stabilit vina exclusivă a inculpatei Adina Gabriel Prisacariu şi au accentuat circumstanţele agravante.

„Inculpata a luat hotărârea să execute depăşirea a patru autovehicule din faţa sa, fără să se asigure corespunzător (deoarece volanul autoturismului său era pe partea dreapta) şi neavând vizibilitatea necesară. Astfel, executarea manevrei de depăşire pe un sector de drum unde această manevră este interzisă a constituit o cauză determinantă în producerea accidentului, iar plasarea volanului pe partea dreaptă, o cauză favorizantă, pentru că nu a avut vizibilitate atunci când a luat hotărârea de schimbare a direcţiei de mers”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

 

Adina-„spaima şoselelor” a continuat să calce în picioare legislaţia rutieră

Poate cel mai grav aspect în cazul acestei tinere este că, după accidentul mortal provocat în august, aceasta a continuat să conducă cu permisul suspendat.  Au urmat alte infracţiuni, tânăra fiind botezată de presă Adina-"spaima şoselelor".

În aceste condiţii, în aprilie 2015, Adina Gabriela Prisacariu a fost încătuşată în stradă, în Suceava, de un echipaj de poliţie rutieră, după ce a fost surprinsă de radar cu viteză peste cea legală şi a refuzat să oprească la semnalul echipajului rutier. Mai mult, după ce a fost ajunsă din urmă şi trasă pe dreapta, tânăra a refuzat să se legitimeze şi le-a aruncat vorbe grele poliţiştilor.

Au urmat alte infracţiuni rutiere, la finele anului 2015. Tot pe DN 29 Suceava-Botoşani, la Salcea, tânăra şoferiţă cu permisul suspendat, aflată la volanul unui autoturism marca Land Rover Freelander, a intrat cu viteză într-o curbă periculoasă. Maşina a intrat pe contrasens, s-a izbit în mai multe rânduri de parapetul de protecţie, după care s-a răsturnat într-un râpă adâncă de 6-7 m. Tânăra şi cei doi pasageri din maşina sa au fost răniţi uşor. În acest dosar tânăra este trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava de mai multă vreme, procesul la instanţa de fond fiind spre finalizare.

 

Dosarul de contrabandă de la Vrancea

În ianuarie 2016, procurorii DIICOT Vrancea au pus-o sub acuzare pe aceeaşi Adina Gabriela Prisacariu într-un dosar de contrabandă, în care sunt mai mulţi inculpaţi. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în acest dosar au fost identificate şi ridicate 123.440 de ţigarete de provenienţă ucraineană.

În acest dosar, suceveanca a primit de la magistraţii Tribunalului Vrancea o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare, însă suspendată condiţionat. Acest dosar se judecă acum la Curtea de Apel Galaţi.

Cert este că pentru Adina Gabriel Prisacariu vin vremuri foarte grele, aceasta fiind judecată acum în trei dosare distincte şi fiind foarte puţin probabil să scape fără câţiva ani de închisoare cu executare.

Până la deciziile definitive ale judecătorilor, Adina Gabriela Prisacariu se bucură totuşi de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferiţă trimisă în judecată după ce a provocat moartea soţului: a depăşit pe linia continuă, cu o maşină cu volan pe dreapta.
 Vizualizări articol: 8125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Șoferiţă trimisă în judecată după ce a provocat moartea soţului: a depăşit pe linia continuă, cu o maşină cu volan pe dreapta5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei