Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 apr 2017 - Anul XXII, nr. 88 (6504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Peste 400 de elevi şi profesori din ţară participă la Olimpiada Naţională de Franceză, de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 24 - 28 aprilie 2017, judeţul Suceava este gazda Olimpiadei naţionale de limbi romanice - limba franceză.

Evenimentul, la carevor participa 305 elevi, 100 de profesori de limba franceză din toate judeţele ţării, inclusiv municipiul Bucureşti, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, reprezentanţi ai Ambasadei Franţei în România, reprezentanţi ai Institutului Francez din România, precum şi alte oficialităţi judeţene şi locale, se va desfăşura la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

„Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte şi un bun prilej de promovare a valorilor şi tradiţiilor culturale ca produs turistic al regiunii Bucovina şi, implicit, al judeţului Suceava”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Școlar Suceava.

Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc luni, 24 aprilie, începând cu ora 15.30, la Casa de Cultură din Gura Humorului, iar festivitatea de premiere vineri, 28 aprilie 2017, începând cu ora 9.00, în aceeaşi locaţie.

 

Lotul judeţean pentru Olimpiada naţională de Franceză cuprinde nouă elevi

Lotul judeţean care va merge la Olimpiada naţională de limbi romanice - limba franceză are în componenţă nouă elevi suceveni.

Pentru calificare, elevii de gimnaziu (clasele VII-VIII) şi elevii de liceu din clasele IX-X au susţinut doar proba scrisă, în timp ce elevii de liceu din clasele XI-XII au avut de parcurs, pe lângă proba scrisă, şi o probă orală (înţelegerea unui document audio-video şi exprimare orală).

La categoria regim normal de predare, lotul sucevean este format după cum urmează: Ștefana Radu, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului (prof. îndrumător Cornelia Mihaela Zavalniţchi); Armand Viorel Ilaş, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului (prof. îndrumător Loredana Durnac), Cosmina Mihaela Strugaru, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Adina Alina Rotăriţa); Alina Ștefania Doboş, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Maria Petronela Munteanu); Ionuţ David Nicolai, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni (prof. îndrumător Daniela Grigore); Oana Florinela Solonaru, clasa a XII-a, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului (prof. îndrumător Elena Sextilia Solonaru).

La categoria regim intensiv şi bilingv de predare s-au calificat: Andreea Gînga, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumători Laurica Ciurari şi Luminiţa Mocanu); Teodora Iuliana Juncu, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumători Laurica Ciurari şi Luminiţa Mocanu); Cornel Domniţei, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumători Laurica Ciurari şi Luminiţa Mocanu).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de elevi şi profesori din ţară participă la Olimpiada Naţională de Franceză, de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 400 de elevi şi profesori din ţară participă la Olimpiada Naţională de Franceză, de la Gura Humorului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei