Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2017 - Anul XXII, nr. 78 (6494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Educaţie digitală

Calculatoare şi cursuri de informatică în valoare de 7.000 de euro, pentru elevii şcolii din Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Şcoala Gimnazială Bosanci a fost înfiinţat un laborator digital dotat cu 15 calculatoare conectate la internet în cadrul proiectului „Educaţie Digitală pentru copiii din Bosanci”, demarat de Asociaţia Freedom Smile.

De asemenea, tot în cadrul acestei iniţiative au fost organizate cursuri de informatică pentru 30 de elevi din clasele V-VIII, profesori şi părinţi. Investiţia totală a fost de circa 7.000 de euro.

Cristi Corobană, coordonator de proiect, a arătat că “programul se axează pe educaţia digitală a elevilor din şcoală, dar şi a profesorilor, oferind şi acces la instrumente moderne de comunicare: Facebook şi Skype. Din cei 310 copii din localitate, 237 de copii au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. Proiectul <Educaţie digitală pentru copiii din Bosanci> a reuşit, pe de o parte, să scurteze distanţa şi să faciliteze comunicarea copiilor rămaşi acasă cu părinţii plecaţi în străinătate, iar pe de altă parte, să-i aducă pe copiii din Bosanci în era digitală, ce oferă multe beneficii în procesul de învăţare”.

De cealaltă parte, prof. Constantin Grosu, directorul Şcolii Bosanci, a precizat că “utilizarea calculatorului şi a internetului permite o înţelegere mai bună a materiei într-un timp mai scurt. Îmbinăm metodele clasice de predare şi evaluare cu cele moderne, pentru a obţine un învăţământ de calitate şi rezultate cât mai bune”. 

 

Suport în dobândirea de cunoştinţe IT şi în accesarea noilor tehnologii

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, ”proiectul reprezintă o iniţiativă a voluntarilor de la Asociaţia Freedom Smile, ce a fost pusă în practică datorită unei finanţări de 7.000 de euro din partea Fundaţiei Orange, oferită în cadrul programului <Susţine un ONG!>, ce încurajează implicarea angajaţilor în programe sociale”.

Asociaţia Freedom Smile vrea să ajute copiii din satele româneşti să descopere lumea digitală, oferind suport în dobândirea de cunoştinţe IT şi în accesarea noilor tehnologii. Cursurile de iniţiere în informatică de la Bosanci au fost predate de voluntari ai Asociaţiei Freedom Smile, împreună cu angajaţi Orange România.

„Freedom Smile desfăşoară activităţi care au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie şi integrare socială. A avut o idee frumoasă şi m-am bucurat să fiu parte din acest proiect susţinut de Fundaţia Orange. Confirmarea a venit indirect de la copii, care au întrebat <Când mai veniţi? Nu puteţi să ne faceţi şi lecţii online? Avem multe întrebări, ne daţi e-mailul dumneavoastră?> Sunt convinsă că iniţiativa a fost bine-venită, iar investiţia în educaţia digitală va continua să aducă beneficii pentru următoarele generaţii de elevi din Bosanci”, a spus Mirela Scurina, angajat Orange România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calculatoare şi cursuri de informatică în valoare de 7.000 de euro, pentru elevii şcolii din Bosanci.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calculatoare şi cursuri de informatică în valoare de 7.000 de euro, pentru elevii şcolii din Bosanci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei