Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 apr 2017 - Anul XXII, nr. 78 (6494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei militari reţinuţi pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă

Joi, 6 Aprilie 2017 (12:48:24)

Trei militari şi un civil au fost reţinuţi în arest pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi complicitate la cele două infracţiuni. În cadrul cercetărilor, marţi s-au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava.

Procurori militari din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi au dispus marţi, 4 aprilie, reţinerea inculpaţilor militari cap. Florin Pandelea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă (3 acte materiale), plt. Constantin Mihaiu, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă, s.g.p. Iulian Valerică Vizitiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă, precum şi a inculpatului Valerică Vizitiu, pentru complicitate şi instigare la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

În cursul zilei de miercuri, 5 aprilie, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, care a dispus măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Florin Pandelea şi măsura controlului judiciar faţă de ceilalţi trei inculpaţi, măsuri contestate de procurorii militari.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

„În intervalul martie - aprilie 2016, inculpatul militar Pandelea Florin a pretins de la denunţătorul T.R.N. suma de 1000 de euro şi primit 2230 lei (echivalentul a 500 de euro) în contul cardului de salariu pentru a efectua intervenţii în vederea încadrării unei persoane ca militar profesionist la o unitate de poliţie militară de pe raza judeţelor Bistriţa sau Suceava. Ulterior, inculpatul a pretins şi primit de la aceeaşi persoană şi suma de 400 lei pentru intervenţii vizând facilitarea vizitei medicale efectuate la Spitalul Militar Iaşi în luna aprilie 2016.

Totodată, în luna septembrie 2016, inculpatul Pandelea Florin a pretins de la inculpatul Vizitiu Iulian Valerică bani şi foloase materiale pentru a exercita intervenţii pe parcursul procedurilor de înscriere şi evaluare în vederea încadrării acestuia ca militar profesionist.

De asemenea, inculpatul Vizitiu Iulian Valerică a oferit, în cursul lunii decembrie 2016, sume de bani şi inculpatului Mihaiu Constantin (subofiţer) pentru a realiza intervenţii în vederea încadrării sale ca soldat gradat profesionist şi, ulterior, pentru ca acesta să intervină în vederea obţinerii unei repartiţii, conform opţiunilor făcute la înscriere, ceea ce subofiţerul a acceptat, implicându-se în efectuarea acestor intervenţii.

În ceea ce priveşte activitatea infracţională a inculpatului Vizitiu Valerică, tatăl inculpatului Vizitiu Iulian Valerică, din probatoriul administrat a reieşit că, luând cunoştinţă în cursul lunii septembrie2016 de banii pretinşi de Pandelea Florin pentru a-şi trafica influenţa, a făcut o contraofertă condiţionată de implicarea unei rude a unui militar, care a fost prezentată de Vizitiu Iulian Valerică militarului Pandelea Florin.

Totodată, inculpatul Vizitiu Valerică l-a consiliat pe fiul său cum să procedeze în predarea banilor către inculpatul Pandelea Florin şi l-a determinat să ofere inculpatului Mihaiu Constantin o sumă de bani în vederea efectuării unor intervenţii pentru obţinerea unei repartiţii corespunzătoare.

Pe data de 4 aprilie 2017, în baza încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, sub coordonarea a trei procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava de către lucrători din cadrul DGA, SJA Suceava, cu sprijinul jandarmilor din cadrul UJ Suceava.”

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei militari reţinuţi pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.
 Vizualizări articol: 4490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei militari reţinuţi pentru trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei